Gazeteci kuruluşları Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne şikayet etti!

Uluslararası gazeteci kuruluşları Deutsche Welle'nin Bakan Kılıç'la yaptığı söyleşinin kayıtlarına el koymasını Avrupa Konseyi'ne şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci kuruluşları Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne şikayet etti!

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Index sivil toplum kuruluşu Deutsche Welle'nin (DW) Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’la yaptığı söyleşi kayıtlarına bakanlığın el koymasını Avrupa Konseyi'ne şikayet etti.



DW’nin haberine göre,  şikayette Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın DW’nin Conflict Zone programına konuk olarak sunucu Michel Friedman'nın sorularını yanıtladığı, bu söyleşide 15 Temmuz darbe girişimi, ardından yaşanan gözaltılar, toplu işten çıkarmalar, medya ve kadınların içinde bulunduğu güncel duruma ilişkin sorular yöneltildiği belirtildi.



Bu söyleşinin ardından video kayıtlarına bakanlık yönetimince el konulduğu belirtildi ve yaşananlar "basın özgürlüğünün ihlali' şeklinde nitelendirildi.



Ne olmuştu?



Almanya’nın haber kuruluşlarından Deutsche Welle (DW) Michel Friedman'ın Conflict Zone adlı programı için Ankara'da Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yapılan söyleşinin kayıtlarına Kılıç'ın direktifiyle el konulduğunu duyurmuştu.



DW 5 Eylül 2016’da Ankara'daki bakanlık binasında kaydedilen söyleşide işlenecek konuların önceden bakanlığa bildirildiğini ifade etti.



DW Genel Müdürü Peter Limbourg, DW ekibine video kaydını teslim etmeden bakanlık binasından çıkamayacaklarını söyleyen bakanlık görevlilerinin davranışını kınadı.



Bakanlık iddiaları reddetti



Gençlik ve Spor Bakanlığı kayıtlara el konulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.



Açıklamada röportaj sırasında sunucunun “Maksadını aşan ifadeler ve ithamlar” kullanması üzerine ilgili televizyon yetkililerine söz konusu röportajın yayınlanmaması talebinin iletildiği belirtilmişti. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin