Gazeteci Hasan Tahsin anıldı

Anma töreninde İzmir Gazeteciler Cemiyeti başkanı konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Hasan Tahsin anıldı

96 yıl önce düşmana attığı ilk kurşunla Milli Mücadele’nin ölümsüz kahramanlarından biri haline gelen Gazeteci Hasan Tahsin İzmir’deki anıtı başında anıldı.

 



İzmir’in işgali sırasında istilacı güçlere karşı 15 Mayıs 1919 günü “İlk Kurşun”u atarak Milli Mücadeleyi başlatan, İzmir ve Türk basınının sembol ismi “Şehit Gazeteci Hasan Tahsin” şehit edilişinin 96’ncı yılında İzmir Konak Meydanı'ndaki anıtı başında anıldı.



Gazeteci Hasan Tahsin anıldıSaygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen konuşma yaptı. Hasan Tahsin’in sadece gazetecilerin değil İzmir’in ve İzmirlilerin de onuru olduğunu söyleyen Dikmen, “Hasan Tahsin özgür bir ülke için, özgür bir millet için canını feda etmiştir. Aynı inanca sahip birçok gazetecimiz ise basın özgürlüğüne sıkılan kurşunların hedefi olmuştur. Basın, düşünce ve anlatım özgürlüğüne, toplumun bilgi edinme, haber alma hakkına inancın bedelini nice yürekli gazeteci yaşamlarıyla ödemiştir” dedi. 



Haberin devamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin