Gazeteci Hakan Aygün'e hapis cezası

Sosyal medya hesabından 'Ey IBAN edenler' ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapan gazeteci Hakan Aygün hakkında yeni bir hapis cezası kararı çıktı. Aygün, cezayla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Hakan Aygün'e hapis cezası

Sosyal medya hesabından 'Ey IBAN edenler' ifadesinin yer aldığı paylaşımı yaptığı için tutuklanan; ardından ise serbest bırakılan gazeteci Hakan Aygün hakkında yeni bir karar verildi.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Hakan Aygün'e 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme hükmü 5 yıl süreyle erteledi.

Hakan Aygün cezayla ilgili olarak şunları yazdı:

"Hüküm geri bırakıldığı için bir üst mahkemeye itiraz ve istinaf var. Ancak aym ve aihm yolu artık kapalıymış.bu da ayrı bir komedi! Biri yine hakkımda bişi uydursa hakim de delil yok ama tipin bu suça müsait dese, ya da trafik cezası yesem girip içeri bu hapsi de yatacağım.

Yeni İnsan hakları eylem planının çok güzel işlemeye başladığının ilk örneği oldu mahkumiyetim. İmamoğlu ile Erdoğan’ın iban kavgasında Diyanet’i eleştirdiğim için dini gerekçeyle verilen bu ceza tamamen siyasidir. Asıl cezalandırılması gereken siyaset yapan diyanettir!

Ve tekrarlıyorum atmadığım ve attığım kriminal dijital raporla ispatlanamayan tweetten ötürü ceza yedim. Gerekçesi de, bu tweeti atmadım diye kendimi savunurken Diyanet’i İBB’ye karşı iban tavrından eleştirmem, dolayısıyla o tweeti de sen atmışsındır diye kanaate varmaları.

Oysa anayasa mahkemesi hak ihlali kararı vermişti ama dava sürerken,tutuklanmam için vermişti. Dava bitse ve mahkumiyet kararı verildikten sonra AYM’ye başvursam bugünkü karar da bozulurdu.. Sürekli bir korku ya da boşlukta ne bulursak çakalım kaygısı. Yazık oluyor bu ülkeye!"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin