Gazeteci Göktaş'ın davası başladı: Ceza verecekseniz erteleme istemiyorum

Gazeteci Kemal Göktaş, yargılandığı davada, İzmir Karabağlar’daki işkence olayının üzerinin nasıl örtülmeye çalışıldığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Göktaş'ın davası başladı: Ceza verecekseniz erteleme istemiyorum

Bir kadının İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde şiddet görmesiyle ilgili savcılığın düzenlediği iddianameyi haberinde “skandal” olarak yansıtan Milliyet Gazetesi muhabiri Kemal Göktaş yargılanmaya başlandı.



Gazetecinin “İşkence değil kızgınlıkmış” başlıklı haberde, “Savcı işkence davasında işkenceci polisi değil kadını suçlu buldu. Dövülen kadına 8 polislere 1 yıl ceza” ifadelerine yer verilmesi üzerine işkence davasının duruşma savcısı Savcı Göksel Er’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nasuç duyurusunda bulunmuştu.



İşkenceyi ortaya çıkardım, bilirkişiler bile ceza aldı



Hakkında “kamu görevlisine hakaret” ve “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” şüphesiyle soruşturma açılan ve 29 Eylül’de İstanbul Cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra talimatla ifade vermeyi reddeden haberci, dün (19 Şubat) savunmasını sunmak için İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeydi.



Duruşmada söz verilen Göktaş, işkence davasının önceki aşamalarında Cengiz’in işkence gördüğünü görüntüleriyle ortaya çıkardığını, bunun üzerine işkence olayını raporlarında gizledikleri, polisler hakkında işkenceden değil basit yaralamadan işlem yapılmasına neden oldukları gerekçesiyle polis bilirkişiler hakkında dahi dava açıldığını ve mahkum da olduklarını belirtti.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin