Gazeteci Gazanfer Karpat son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün hayatını kaybeden Gazanfer Karpat'ın cenazesi toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Gazanfer Karpat son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, 2011 Hasan Tahsin Basın Hizmet ödülü ve sürekli basın kartı sahibi 68 yaşındaki Gazanfer Karpat bugün son yolculuğuna uğurlandı.



Gazanfer Karpat için Güzelyalı’daki evinin yakınında bulunan Hoca Arif Küçükdoğan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eşi Nuriye Karpat, oğlu Gökhan Karpat, gelini Göksel Karpat, kızı Gamze Altınkaya, damadı Ali Altınkaya, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel başta olmak üzere meslektaşları, dostları, sevenleri katıldı.



Cenaze, kılınan cenaze namazının ardından Doğan Haber Ajansı, Hürriyet ve Posta gazetelerinin bulunduğu binanın önünde getirildi. Çalışma arkadaşlarının karanfiller ve alkışlarla uğurladığı Karpat'ın cenazesi, Bornova Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Uzun yıllar foto muhabiri olarak birçok gazetecinin yetişmesinde emeği olan Karpat, gazeteciliğe 1961 yılında Demokrat İzmir Gazetesi’nde foto muhabiri olarak başladı Daha sonra Yeni Asır, Ege Ekspres, Gazete İzmir, Güneş ve Hürriyet Gazetelerinde foto muhabiri olarak çalıştı. Emekliliğinden sonra da Hürriyet’te yeniden görev aldı. 



Gazanfer Karpat, son olarak Doğan Haber Ajansı İzmir Temsilciliği'nde fotoğraf editörü olarak çalışıyordu. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin