Gazeteci Ertuğrul Özkök'ten Diyanet'in Sezen Aksu açıklamasına tepki

Sezen Aksu'nun sosyal medyada tartışma konusu olan şarkısına Diyanet İşleri Başkanlığı tepki göstermiş ve "Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması en hafif tabirle saygısızlıktır" denilmişti. Tv100'deki Cengiz İle Ahtapot programında Ertuğrul Özkök, Diyanet'in Sezen Aksu açıklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Ertuğrul Özkök'ten Diyanet'in Sezen Aksu açıklamasına tepki

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında kullandığı Adem ile Havva ile ilgili sözler tartışma konusu olmuş ve sosyal medyada gündem olmuştu. 

Diyanet de bununla ilgili bir açıklama geldi ve "Hazreti Adem ve Hazreti Havva'ya yönelik gelişigüzel polemikler yapıldığı" belirtildi ve "İslam'ın seçkin, önder ve örnek şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi. Açıklamada, "Bu hususta asgari bir insani erdem olarak herkesin daha duyarlı olması ve hassasiyet göstermesi elzemdir" ifadesi de yer aldı.

Tv100'de Cengiz Semercioğlu ile Cengiz İle Ahtapot programında bu konuya değinen gazeteci Ertuğrul Özkök, Diyanet'in açıklamasına sert tepki verdi.

İşte o tepki...

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin