Gazeteci Cengiz Semercioğlu Kılıçdaroğlu ile olan anısını kaleme aldı: NBC izleyen Başkan

Gazeteci Cengiz Semercioğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yıllar önce Kemal Kılıçdaroğlu ile "Bir Zamanlar Anadolu" filmini izlediği anısını kaleme aldı. Gazeteci Cengiz Semercioğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile olan anısını anlattığı yazının tamamı şu şekilde: 

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Cengiz Semercioğlu Kılıçdaroğlu ile olan anısını kaleme aldı: NBC izleyen Başkan

Seçimlere 6 gün kala siyasette taşlar, saldırılar, provokasyonlar konuşulurken ben biraz işin siyaset-sinema/sanat tarafını aktarayım size…

Geçtiğimiz gün İBB’den, yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel sergisiyle ilgili bir davetiye alınca yıllar öncesine gittim. Zeki Demirkubuz’un 2009’dan bu yana çektiği 78 fotoğraf Müze Gazhane’de bu akşam sanatseverlerle buluşacak.

Koyu bir Beşiktaşlı olarak beni en iyi Zeki anlar; Bu akşam Galatasaray-Başakşehir maçına gideceğim için sergi açılışında olamayacağım ama çok merak ettiğim Zeki Demirkubuz fotoğraflarını en kısa sürede görmeye gideceğim.

Zeki Demirkubuz’un sergi davetiyesi bana bir başka kıymetli yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğraflarını çağrıştırdı bana.

Oradan da CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla Ankara’da Bir Zamanlar Anadolu’da filmini izlediğimiz günü hatırladım.

2011’de Cannes’da Büyük Jüri Ödülü’nü aldığı haberi geldiğinde Nuri Bilge Ceylan’ın yanındaydım, nasıl şampanyalar patlatıldığının, filmin oyuncuları Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Ercan Kesal’ın nasıl sarmaş olduğunun tanığıyım.

BAY KEMAL’LE SİNEMADA 3 SAAT

Cannes’dan bu izlenimlerimi yazdıktan sonra siyasetçileri de eleştirmiştim. Kimsenin Cannes’da ödül almış bir yönetmene ve filme ilgi göstermediğini yazmıştım. O dönem Kılıçdaroğlu aramış ve film vizyona girince izlemek istediğini söylemişti.

Ülkede NBC filmi izleyen siyasetçi bulmuşum bırakır mıyım, “Birlikte izleyelim” deyince Ankara Panora’da randevulaşmıştık.

İzleyenler bilir süresi 3 saate yakındır “Bir Zamanlar Anadolu’da”nın ve pek çok NBC filmi gibi ağır akar… Anadolu bozkırını, taşranın sıkıntısını ve tek düzeliği çok iyi anlatan bir filmdir ama açıkçası “Kemal Bey uyuyakalır mı” diye merakım da yok değildi…

Ne uyuması, gözünü kırpmadan, pür dikkat izledi tüm filmi Kemal Kılıçdaroğlu…
Sonra da bana;
“Filmi izlerken çocukluğuma gittim. Benim çocukluğum böyle bir Anadolu kasabasında geçti işte. Aynı savcılar, aynı polisler vardı... Nuri Bilge çok iyi gözlemleyip aktarmış, çocukluğuma götürdü beni” dedi.

ORHAN PAMUK’UN KARA KİTAP’I GİBİ

Kemal Bey’i Ankara’daki o sinema salonunda sevmiştim ben… NBC izleyen, Orhan Pamuk okuyan bir liderdi.

“Tarz olarak Orhan Pamuk’un “Kara Kitap”ını çağrıştırdı bana Nuri Bilge’nin filmi. Oyunculuklar da müthişti. Muhtar’a bayıldım, gerçekten de aynı muhtarlar vardır Anadolu’da” dedi filmden sonra.

“Nuri Bilge en beğendiğim yönetmenlerin başında gelir. Fotoğraf gibi sahneler çekmiş. Zaten kendisi iyi bir fotoğraf sanatçısıdır. “Bir Zamanlar Anadolu’da” filminde de bu özelliğini konuşturmuş” diye de eklemişti.

Hürriyet’te o günü yazdığım yazıyı açtım yeniden okudum;

“İlk kez tanıştığım Kemal Bey son derece sakin, sıcakkanlı ve pozitif biri. İnsanlarla konuşurken araya mesafe koymuyor” diye bitirmişim yazıyı…

12 yıl sonra bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminde yürüttüğü kampanyaya bakınca yine aynı şeyi söylüyorum; Üzerine bir de yaşının getirdiği olgunluğu ve babacanlığı ekledi.

Ha unutmadan, bir de son not:
O gün sinemada Kemal Bey’in solunda kim oturmuştu biliyor musunuz? CHP Grup Başkanvekili sıfatıyla Muharrem İnce… Filmin yarısında uyumuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin