Gazeteci Cengiz Erdinç serbest bırakıldı

Dün Ayvalık’ta gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Cengiz Erdinç serbest bırakıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki evinde gözaltına alınan Cengiz Erdinç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Erdinç, ifade işleminin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cengiz Erdinç hakkında savcılık, yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol talep etti. Hangi adli kontrol tedbirinin uygulanacağına Erdinç'in sevk edileceği nöbetçi Ankara Sulh Ceza Hakimliği karar verecek.

Erdinç serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada yurt dışı yasağının konulduğunu ve haftada bir imza vereceğini söyledi.

Erdinç, gazetecilik yapmaya devam edeceğini belirterek kendisine destek veren herkese teşekkür etti ve polislerin kendisine iyi davrandığını belirterek ancak kendisiyle ilgili avukatlarına bilgi verilmemesini eleştirdi.

CENGİZ ERDİNÇ KİMDİR?

1964 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.

1988 yılından beri gazetecilik yapıyor. Ankara ve İstanbul'da, aralarında Tempo, Ekonomi Politika, Express, Ekonomik Panorama, Siyah Beyaz, Aktüel, Demokrasi, Söz gibi yayınların da bulunduğu gazete ve dergilerde çalıştı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi. 

Çetele (Doğan Yurdakul ile birlikte, 1998), Overdose Türkiye (2004), Gangster (2005) ve Adalet Savaşçısı (Doğan Yurdakul ile birlikte, 2012) adlı kitapları bulunuyor

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin