Gazeteci Can Ataklı'nın hapsi isteniyor

Tele 1'de yayınlanan programında başörtülü öğretmenle ilgili konuşan gazeteci Can Ataklı hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Can Ataklı'nın hapsi isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Can Ataklı'nın hapsi isteniyor

Tele 1'de program yapan Can Ataklı hakkında, EBA TV’de yayımlanan derslere ilişkin yaptığı yorumlarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

EBA TV'de başörtülü bir öğretmene yönelik sözleri nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği öne sürülen Can Ataklı için 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

CAN ATAKLI'NIN SORUŞTURMAYA NEDEN OLAN SÖZLERİ:

23 Mart 2020'de Gün Başlıyor programında, EBA TV'deki başörtülü öğretmen için Can Ataklı, "Şu an okullarda başörtülü öğretmen var mı? Var. Ama milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Yani bana özgürlük mözgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. Hiç türbanlı öğretmen görmemiş olan var, gören var. Ama sen ilk gün başlıyorsun ve imaj olarak türbanlı öğretmen ile başlamak kadar facia bir şey olamaz" demişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin