Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti!

Türk basınının usta ismi Bekir Coşkun, hayata gözlerini yumdu... Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, uzun zamandır mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düştü.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti!

Türk basınının usta ismi, Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun hayata gözlerini yumdu.

Akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki Coşkun, hayatını kaybetti. Cenaze namazı 20 Ekim 2020 Salı günü Bilkent Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii'nde kılınacak olan Coşkun'un naaşı Şanlıurfa'nın Tülmen Köyü'nde defnedilecek.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Sözcü Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun dün akşam saatlerinde Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Hastaneden açıklama

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemiz basın camiasının kıymetli mensuplarından Sayın Bekir Coşkun, akşam saatlerinde aspirasyon ve buna bağlı solunum durması sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne getirilmiştir. Nöbetçi uzman ekibin yoğun müdahalesine rağmen hayati fonksiyonları geri dönmeyen Sayın Bekir Coşkun hayatını kaybetmiştir. Kıymetli ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileriz."

Usta gazeteci, rahatsızlığıyla ilgili yazdığı yazıda, “Ama benim çok için zor günler... Bilemezsiniz, hortumlar, ağrı bahtları, şişeler, haplar, sancılar, kimi zaman umut, kimi zaman kahır... Sizlerle zaman zaman dertleşiriz... Okurun her zaman bilme hakkı vardır... Gazetem, arkadaşlarım beni hiç yalnız bırakmadılar... Hep yanımda oldular... Ama tıp dünyası için aynı şeyi söyleyemem... Yazı yazamadığım zamanlar, beni bağışlayın... Bu birkaç satır bile ilaç gibi... Şimdilik hoşça kalın...” ifadelerini kullanmıştı.

Bekir Coşkun kimdir?

1945’te Şanlıurfa’da memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Bekir Coşkun, Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun oldu.

1974'te mesleğe foto muhabiri olarak başlayan ardından emniyet ve parlamento muhabirliği yapan Bekir Coşkun, Günaydın Gazetesi’nde Dokuzuncu Köy adlı köşede yazarlık yaptı.

1987'de Sabah Gazetesi’nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993’te Hürriyet Gazetesi'ne geçen Coşkun, 2009 yılında Habertürk'e transfer oldu. 2010 yılında Cumhuriyet gazetesiyle anlaşan Coşkun, 14 Mart 2014'te Sözcü'deki ilk yazısını yazdı.

2017 yılı Ekim ayında kanser tedavisi nedeniyle yazılarına ara veren Bekir Coşkun, o tarihten bu yana sağlığı el verdiği sürece Sözcü gazetesindeki köşesinden okurlarıyla buluşmayı sürdürüyordu.

Doğa ve hayvan sevgisiyle tanınan Bekir Coşkun 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde son kez okurlarıyla buluşmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin