Gazeteci Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Kazakistan ile ilgili bomba iddialar: Nazarbayev öldü, ailesi Dubai ve Londra'ya kaçtı... Kazakistan'daki diplomattan flaş açıklama

Kazakistan'da zam protestolarının ardından sular durulmuyor. Ülke genelinde OHAL ilan edildi, hükümet düştü ancak gerilim halen tırmanıyor. Bölgeden sıcak bilgiler gelirken Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programının canlı yayınında bomba bir iddiada bulundu. Yarkadaş, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in öldüğünü öne sürdü. Bir diplomat, “Yayını izledim, evet böyle bir iddia dolaştı ancak şu an bu konu doğru değil.” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Kazakistan ile ilgili bomba iddialar: Nazarbayev öldü, ailesi Dubai ve Londra'ya kaçtı... Kazakistan'daki diplomattan flaş açıklama

Kazakistan'da akaryakıt zamları sonrasında sokağa dökülen halk, protesto başlattı. Çıkan olaylar sonucunda hükümet istifa etti ancak olaylar durulmadı. Taldikorgan kentinde protestocular ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in heykelini halat bağlayarak yıkmaya çalıştı. Görüntü, 2003'te Irak'ın işgali sonrasında ABD askerlerinin Bağdat'ta Saddam Hüseyin'in heykelini yıkmasını akıllara getirdi.

Ülke genelinde OHAL ilan etti, Rusya asker göndereceğini açıkladı. Kazakistan İçişleri Bakanlığı az önce yaptığı açıklamada, “Silah bırakmayı reddedenler yok edilecek.” ifadelerini kullandı.

Bölgeden sıcak gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programının canlı yayınında bomba bir iddiada bulundu. Yarkadaş, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in öldüğünü öne sürdü.

İşte canlı yayındaki o açıklamalar:

Gazeteci Kerem Kırçuval'ın sunduğu, TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında Sözcü yazarı Aytunç Erkin, gazeteci-yazar Metin Özkan, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun ve Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş yer aldı.

Kazakistan'da yaşanan eylemleri değerlendiren konuklar, yaşanan kritik eylemleri masaya yatırdı.

"NAZARBAYEV ÖLDÜ"

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, "İddiaya göre Kazakistan'dan yazan bir arkadaşımız, 'Kazakistan'da Nursultan Nazarbayev'in öldüğü iddia ediliyor. İddiaya göre, Kazakistan'da Nazarbayev ile mevcut yönetim arasında çok ciddi sürtüşmeler vardı. Bu son sokak gösterileri bunun yansımasıydı'" dedi.

"AİLESİ DUBAİ VE LONDRA'YA KAÇTI"

Gelen iddiaları canlı yayında aktarmaya devam eden Barış Yarkadaş, "İddiaya göre ailesinin de Dubai ve Londra'ya kaçtığına dair bir iddia var" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Kazakistan ile ilgili bomba iddialar: Nazarbayev öldü, ailesi Dubai ve Londra'ya kaçtı... Kazakistan'daki diplomattan flaş açıklama

 Nursultan Nazarbayev'in heykelleri yıkılmıştı

DİPLOMAT: NAZARBAYEV YAŞIYOR

Ancak programın ikinci yarısında Yarkadaş'a ulaşan Kazakistan'dan diplomat, Nazarbayev'in ölmediğini iletti.

Programın ikinci yarısında, "Önemli bir gelişme" diyerek kendisine Kazakistan'dan bir diplomatın ulaştığını açıklayan Yarkadaş, "Diplomat bizi izlemiş ve iddiaların gerçek olmadığınıi Nazarbayev'in yaşadığını aktardı. Ülkede böyle bir iddia gündeme gelmiş, konuşulmuş ancak gerçeği yansıtmıyormuş. Nazarbayev yaşıyor" dedi.

Nazarbayev kimdir?

Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı. 24 Aralık 1990'da başladığı cumhurbaşkanlığı görevinden 19 Mart 2019'da istifa etti. Günümüzde Türk Devletleri Teşkilatı ömür boyu onursal başkanıdır.

Gazeteci Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Kazakistan ile ilgili bomba iddialar: Nazarbayev öldü, ailesi Dubai ve Londra'ya kaçtı... Kazakistan'daki diplomattan flaş açıklama - Resim : 2

Kaynak: TV100

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin