Gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu bir kez daha reddedildi; cezaevine dönüyor

Köşe yazısı nedeniyle 15 Ağustos’ta beşinci kez cezaevinde giren gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu bir kez daha reddedildi. Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu üçüncü kez reddedilmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu bir kez daha reddedildi; cezaevine dönüyor

Gazeteci Pehlivan, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısı nedeniyle verilen 3 yıl 9 ay hapis cezası nedeniyle 15 Ağustos'ta beşinci kez cezaevine girdi. 

Gazeteci Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından müvekkilinin denetimli serbestlik başvurusunun bir kez daha reddedildiğini duyurdu.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Gazeteci Barış Pehlivan bugün açık cezaevine dönüyor. Silivri İnfaz Hakimliği beklenen kararı verdi. Ne yazık ki, denetimli serbestlik kararı talebimizi reddetti" bilgisini paylaştı.

Ersöz, kararda ne 2004 yılında hazırlanan yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nun mimarlarından Prof. Dr. Adem Sözüer’in mütalaasına değinildiğini ne de geçici 10. Maddenin neden uygulanmayacağına dair bir değerlendirme yapıldığını belirterek “. Kısacası, Barış Pehlivan cezaevinde kalsın denildi.” dedi.

Ersöz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Gazeteci Barış Pehlivan bugün açık cezaevine dönüyor. Silivri İnfaz Hakimliği beklenen kararı verdi. Ne yazık ki, Denetimli Serbestlik Kararı talebimizi reddetti. Kararda, ne Prof. Dr. Adem Sözüer’in mütalaasına değinildi ne de Geçici 10. Maddenin neden uygulanmayacağına dair bir değerlendirme yapıldı. Kısacası, Barış Pehlivan cezaevinde kalsın denildi.” 

Gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu üçüncü kez reddedilmiş oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin