Gazeteci Baransu'ya 52 yıl hapis istenen dava ertelendi

Gazeteci Baransu’nun MGK ve MİT davası ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Baransu'ya 52 yıl hapis istenen dava ertelendi

Gazeteci Mehmet Baransu’nun 28 Kasım 2013 tarihli Taraf gazetesinde "Gülen’i Bitirme Kararı 2004’te MGK’da Alındı" manşetine konu olan haberle ilgili Baransu ve Taraf gazetesi sorumlu yazı işleri eski müdürü Murat Şevki Çoban hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.



MİT VE MGK AVUKATI DA KATILDI



Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasına başka suçtan tutuklu sanık Mehmet Baransu getirilirken, tutuksuz sanık Murat Şevki Çoban katılmadı. Baransu’nun eşi Nesibe Baransu’nun da izlediği duruşmaya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği 1. Hukuk Müşavirliği avukatları da katıldı.



"DAVA DÜŞSÜN" TALEBİ REDDEDİLDİ



Duruşmada Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı söz olarak davada düşme kararı verilmesi gerektiğini belirtti. Basın Kanunu’na göre suç tarihinden sonraki 4 aylık zaman diliminde davanın açılması gerektiğini ifade eden Sakallı, davanın açılması gereken süreden 10 gün sonra açıldığını kaydetti. MGK Sekreterliği avukatı Emel Bulak da davanın basın özgürlüğü ile ilgisi olmadığını belirterek, devletin gizli belgelerinin ifşa edildiğini ifade etti. Mahkeme heyeti, dosyanın bir bütün halinde incelenmesi sonucu heyetçe davanın esasa girilmesi ve yapılan yargılama sonucunda bu yöndeki talebin her zaman değerlendirilebileceğini belirterek davanın düşmesi talebini reddetti. Dava ne zaman olacağı henüz bilinmeyen başka bir tarihe ertelendi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin