Gazeteci Baransu'nun eski eşi ifade verdi!

Gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, emniyet mensupları tarafından evinin kömürlüğünde bulunan evraklara ilişkin ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Baransu'nun eski eşi ifade verdi!

Pazar günü tutuklanan Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, avukatı Murat Sultansu ile birlikte saat 15.00 sıralarında geldiği Vatan Caddesi'ndeki İstanbulEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden, yaklaşık 5 saat sonra, 20.00 sıralarında çıktı. Gazetecilere açıklamayı avukat Murat Sultansu yaparken, Esra Konur yanında durdu ve hiç konuşmadı.



Avukat Su, “2 Mart 2015'te Emniyet'e gelen bir ihbar neticesinde, müvekkilim Esra Konur'un kömürlüğünde evraklar bulunmuş. Bu evrakların Mehmet Baransu'ya mı, yoksa başka kişilere mi ait olduğu konusunda bir ifade için müvekkilimi çağırdılar. Geldik, ifade verdik. Fakat sayın Mehmet Baransu'nun avukatları açma işleminde bulunmadıklarından dolayı, daha sonraki bir güne ertelendi. İfademizi verdik ve gidiyoruz. Bizim buraya getirdiğimiz bir evrak yok" dedi.

     

Açıklamanın ardından, Esra Konur ile avukat Sultansu, geldikleri minibüse binerek Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.



"BARANSU EVRAKLARI NEREDEN TEMİN ETTİ?"



Edinilen bilgiye göre, Mehmet Baransu'nun 2012 yılının Ağustos ayında boşandığı eski eşi Esra Konur'a, Terörle Mücadele Şubesi'nde, ele geçirilen evrakları Mehmet Baransu'nun nasıl temin ettiği soruldu. Esra Konur'un, eski eşinin bu evraklara nasıl ulaştığını bilmediğini, fakat evrakların bodruma evlilikleri döneminde eski eşi tarafından konulduğunu söylediği öğrenildi. 

 

"GİZLİ GİZLİ KONUŞMALAR YAPARDI"



Baransu'nun eski eşi Konur'un, ifadesinde, Baransu'nun zaman zaman sessiz ve gizlice esrarengiz kişilerle telefon görüşmesi yaptığına şahit olduğunu, bu durumu kendisine sorduğunda ise "haberle alakalı olarak haber kaynaklarıyla görüşme yaptığını" söyleyerek geçiştirdiğini söylediği belirtildi.



BELGELERLE İLGİLİ SORU SORULMADI



Eski eş Esra Konur'a geçen hafta Pazar günü polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen doküman ile dijital veriler de  sorulacaktı. Ancak Mehmet Baransu'nun avukatı Emniyet'e gelmediği için, 3 dosya evrakın açılamadığı ve belgelere ilişkin sorular sorulmadığı öğrenildi.



BELGELER VE DİJİTAL VERİLER İNCELENECEK



Baransu'nun kayıtlarda ikamet ettiği adresler olarak gözüken evlere yapılan baskında ele geçirilen belgeler ve dijital doküman önümüzdeki günlerde İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde açılarak incelenmeye başlanacak. Gerekli incelemelerin yapılmasının ardından sonucun mahkemeye sunulacağı belirtildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin