GAZETECİ ANCAK KAYNAĞI KADAR İYİDİR

Peter Arnett´in Irak televizyonunda yaptığı konuşmanın ardından görevinden alınması üzerine farklı bir yorum eski bir CBS anchorman´inden geldi..

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ ANCAK KAYNAĞI KADAR İYİDİR

DÜŞMANLA KONUŞMAK



Peter Arnett Irak Televizyonuna çıkıp konuşması ve Amerikan askeri operasyonunu eleştirmesi büyük tepkiyle karşılandı belki ama Peter Arnett biraz da kendi ipiyle asıldı.



Arnett, Amerikan askeri operasyonunu eleştirirken Irak halkınının direnişini ve Irak Enformasyon bakanlığının işbirliğini övdü. Bunu da Bağdat'taki muhabirler dışarı çıkarılırken ve iki yabancı muhabir hala kayıpken yaptı.



Sayın Arnett'in gösterdiği değerlendirme eksikliğinin hiç bir mazereti olamaz bunun için özür dilemeli. Ancak, gözetecilerin olağanüstü durumlarda hükümetlerle işbirliği yapması da tümüyle gözardı edilmemeli... Özrü kabul edilmeden bu da hatırlanmalı.



Amerika gibi konuşma özgürlüğü olmayan toplumlardaki hükümetlerle yapılan işbirliği sırasında her zaman bir özdeyiş hatırlanmalı: " Gazeteci ancak kaynağı kadar iyidir"..



Bu çerçevede Arnett'in, düşman bir başkentte bulunma iznini almış çok değerli bir gazeteci olduğu gözardı edilmemeli. Bağdat'takilere sempatik görünmeye çalışmak için safrettiği sözler yüzünden konuşmasına engel olunurken, askeri anlamda onun çok değerli bakışını da kaybetmiş oluyoruz.




Arnett, geçtiğimiz günlerde bir söyleşisinde Amerikan yönetiminin son günlerdeki yayınlarını izleseydi, Irak halkınını ülkesini koruma kararlılığı ve Irak ordusununu gücü konusunda daha çok fikir sahibi olabiliceğini söylüyor.



Walter Cronkite: CBS AKŞAM HABERLERİNİ 1962-1981 YILLARI ARASINDA SUNAN EFSANEVİ ANCHOR'I..

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin