Gani Müjde: Önümüzdeki bölümde Ultraslan olacak

Galatasaray bayrağının çöpe atıldığı sahnenin üzerine yaşanan tepkileri Gani Müjde A Haber'de değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gani Müjde: Önümüzdeki bölümde Ultraslan olacak

Salih Kuşu dizisinde fanatik Fenerbahçeli bir karakteri canlandıran Levent Ülgen rol gereği Galatasaray Bayrağını çöpe atınca sosyal medya ayaklandı . Dizinin senaristi Gani Müjde Jurnal’de dizideki bayrak krizini yorumladı.



"İZLERKEN OYUNCU ELİNİ BAYRAĞA UZATTIĞI AN “EYVAH” DEDİM"



Sen twitter üzerinde tepki olarak dedin ki "Haberimiz yoktu o sahneden" böyle bir sahneden haberinin olmaması mümkün mü?



Biz senaryoları yazıp yönetmenlere teslim ediyoruz, onlar yorumlar yapabiliyor, zararlı yorumlar da yapabiliyor, bunu kontrol edemiyoruz, yapımcı kanal kontrol ediyor. Senarist olduğumuz için ben senaryoyu verdikten sonra sorumluluğum biter. Ben yurt dışındaydım, uğur yapayım, yayında izleyeyeyim dedim. Salih yürüyordu, bayrakları görüyordu, “bir gün herkes Fenerli olacak” diyordu, bayrağa elini uzattığı an "Eyvah" dedim, "Ne yapacak bu adam bayrağa" Ben yüzlerce dizimi yayında izledim



Niye böyle yapıyorsun?



O da benim totemim. Yapımcı olunca seyrediyorum önceden ama senarist olduğum zaman yayında izliyorum.



"POPÜLER BEN OLUNCA KABAK BENİM BAŞIMA PATLADI"



Yönetmen Ersoy Güler açıklama yaparak sorumluluğu üstlendi ve istifa etti, tek kişiye sorumluluk yüklemek doğru mu?



Şöyle doğru, senaryoda varsa ve yönetmen çektiyse doğru değil, ama senaryoda yokken eklemesi sorumluluğu ona yükler. Aslında çok da iyi bir rating aldı. Beni bu kadar GS taraftarıyla karşı karşıya bırakması hoş değildi. O da farkında, o da üzüldü. En popüler ben olunca kabak benim başıma patlıyor



"BU TEPKİLER AZ GELİŞMEMİŞ BEYİNLERDE OLABİLİR"



Tepkiler ikiye ayrıldı bir grup senaryoyu gerçek zannedip tepki gösterdi, bir grup da "bir dik durun kardeşim, bu bir senaryo sonuçta"  diyenler vardı. Gerçekten böyle bir sahne olamaz mı bir senaryoda?



Olabilir, karakter hasta Fenerbahçeli, oğluna Rıdvan adını koymuş, yerine geçtiği kişinin Galatasaraylı olduğunu öğrenince böyle bir tepki verebilir ama Türkiye'de herkes çok hassas, bunu bildiğim için de ben böyle şeyler yazmam. Kapıcılarla ilgili bir şey yazarsın onlar ayaklanır, bakkalarla ilgili yazarsın onlar ayaklanırsın. Ben normal karşılarım, Beşiktaş'la da ilgili olsa Fenerli de olsa, Galatasaraylı da olsa. Bu tepkiler az gelişmemiş beyinlerde olabilir. İnsanlar böyle düşünüyor diye biz senaristler de hassas davranıyoruz, bunun bilinciyle ben böyle bir senaryo yazmam. Amma velakin dünyanın her yerinde bana gönderdiler Arsenal- Manchestar taraftarlar arasında reklamlar var, içki reklamları, birbirlerinin bayrakları üzerinde tepiniyorlar üstelik bunu ticari bir firma yapıyor ancak biz bunu aşamadık. Orta zekalı çok fazla insan var.



"TAZMİNAT DAVASINDAN ALDIĞIM PARAYI FUTBOL VE BARIŞ DERNEKLERİNE BAĞIŞLAYACAĞIM"



Size hakaret edenler vardı



Avukatımla konuşuyorum, dava açacağım, yönetmen benim sorumlulğum diyor, yapımcı benden özür diliyor, adam hala bana küfrediyor. Bu davalardan kazandığım parayı da futbol ve dostluk üzerine barış üzerine bir dernek varsa oraya bağışlayacağım. Galatasaray için ölümü göze aldım, ciddi tehlikeler yaşadım, bunları bilmeden işkembeden sallamakla olmuyor. Hassasiyet göstermelerini anlıyorum ama kabalaşmak ve çirkinleşmek, işte bunu anlamıyorum.



"ÖNÜMÜZDEKİ BÖLÜMDE ULTRASLAN OLACAK"



Ultraslanlarla barıştınız mı?



Yapımcı da Galatasaraylı bu arada hem de hasta Galatasaraylı. Yapımcı Ultraslanla konuştu, " iş kazasıdır " dedi. Bu haftaki bölümde bir sahne ekliyoruz ve Ultraslanla çekeceğiz o sahneyi. Yönetmenin de kötü niyeti yoktu, "bu karakter böyle davranır diye düşündüm"dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin