Game of Thrones oyuncularından Suriyeli mültecilere ziyaret

Game of Thrones dizisi oyuncuları Yunanistan’daki mültecileri ziyaret ederek AB liderlerine çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Game of Thrones oyuncularından Suriyeli mültecilere ziyaret

NTV'de yer alan habere göre, Geçen hafta altıncı sezon finalini yapan Game of Thrones dizisi oyuncularından Suriyeli mülteci atağı geldi.



Dizide Cercei Lannister karakterini canlandıran Lena Headey, Arya Stark’a hayat veren Maisie Williams ve Davos Seaworth rolünü oynayan Liam Cunningham, Uluslararası Kurtarma Komitesi adına Yunanistan’daki Suriyeli mültecileri ziyaret etti.



57 bin mültecinin bulunduğu kampı ziyaret sonrası Avrupa Birliği liderlerini mülteciler için bir şeyler yapmaya çağıran oyuncular, liderlerden, Türkiye ile yapılan geri kabul anlaşmasını tekrar gözden geçirmelerini istedi.  



"ONLAR İÇİN DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ"



Game of Thrones oyuncularından Suriyeli mültecilere ziyaret
Lena Headey, “Bu zeki ve çalışkan insanlar evlerine gitmek istiyor” diyerek, “Kendi toplumlarına ve komşularına kavuşmak istiyorlar. Çocuklarının eğitimlerine devam etmesini istiyorlar. Üniversitelerine devam etmek istiyorlar ve burada çıkmazdalar. Mahsur durumdalar. İnanılmaz derecede üzgünler. Bu anlaşılabilir bir şey. Onlar için daha iyisini yapabiliriz. Onlar için daha iyisini yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.



Mültecilerle buluşma sonrası sosyal medya hesabından da açıklama yapan Headey, “Bugün inanılmaz güçlü isanlarla tanıştım. Dayanışma içinde olmamıza ihtiyacı olan insanlarla” yorumunu yazdı.



“Bu bizim sorunumuz değil yaklaşımı utanç verici. Bizim sorunumuz. Daha iyisini yapabiliriz iyi insanlar” mesajını paylaştı.



Liam Cunningham, “Bu bir deprem değil, gelgit dalgalanması değil. Bu insan yapımı bir kriz: 57 bin insan Yunanistan’da bekliyor. Avrupa’daki mülteci kampları mı? Bu gerçekten AB liderlerinin küresel mülteci krizi için kurmak istediği standart mı?” şeklinde yorum yaptı.



Maisie Williams ise “Onların hikayeleri dinlemeyi ve bu insanların algısını değiştirmeyi bizim sorumluluğumuz olarak hissediyoruz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin