Galip Aykaç’a Şok marketlerden flaş istifa çağrısı

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç'ın zincir marketlere yönelik siyasilerin eleştirilerine verdiği yanıt AK Parti ve MHP'lileri kızdırmıştı. Gelişmelerin ardından Şok marketlerden yapılan açıklamada, Aykaç'a dernek başkanlığından istifa etmesi yönünde çağrı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Galip Aykaç’a Şok marketlerden flaş istifa çağrısı

“Bizi terörist ilan edenlere, maaşlı televizyon yorumcularına, depo basıp yağları halka dağıtırım diyen iş bilmez yöneticilere, FETÖ örgütü ile ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var” diyen ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın perakende sektörüne yönelik bu suçlamaları yapanlara “Bre ahlaksızlar, bre densizler. Sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim, bilesiniz” sözleri Cumhur İttifakı yöneticilerini ve seçmenini kızdırdı.

AK Parti ve MHP'ye oy verenler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda BİM için boykot çağrısı yaptı.

ŞOK MARKETLERDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Konuyla ilgili bir açıklama da ŞOK marketlerden geldi. Galip Aykaç’ın açıklamaları hakkında Şok marketlerden Gıda Perakendecileri Derneği’ne gönderilen yazıda Aykaç’a istifa çağrısında bulunuldu. Gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Sn. Galip Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar öncesinde, basın açıklaması yapılacağı ve açıklamanın içeriği hakkında Gıda Perakendecileri Derneği tarafından herhangi bir Yönetim Kurulu kararı alınmamış ve herhangi bir ön bilgilendirme yapılmamıştır.

Son zamanlarda farklı mecralarda gerçekleştirilen zincir marketlere yönelik suçlamaların doğru olmadığı ve özellikle zincir marketlerin fiyat artışlarının müsebbibi olmadığı aşikardır ve enflasyonun sebebi olarak zincir marketlerin gösterilmesi doğru değildir.

Ancak ilgili tarihte Sn. Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Bu açıklamalar nedeniyle Şirketimiz ve Derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir.

Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak; yapılan bu açıklamaları üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi tarafınıza bildiririz. Bu nedenle Sn. Galip Aykaç'ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız.

'TOPLANTILARA KATILMAYACAĞIZ'

Ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağımızı ve alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz. Bu süreçte kendisi tarafından Şirketimizi ve Derneğimizi bağlayacak herhangi bir açıklama yapmamasını önemle rica ederiz.”

Etiketler BİM ŞOK Galip Aykaç
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin