Galatasaray'ın stat isim sponsoru belli oldu. Rams Global ile Galatasaray arasında dev anlaşma

NEF ile anlaşmayı sonlandıran Galatasaray, stadyum isim sponsorunun Rams Global olduğunu açıkladı. Rams Global; turizm, gayrimenkul, medya, sağlık, gıda sektörlerinde uluslararası bir marka olması ile dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın stat isim sponsoru belli oldu. Rams Global ile Galatasaray arasında dev anlaşma

Galatasaray Spor Kulübü, stadyum isim sponsorluğu için Rams Global ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Gayrimenkul, sağlık, turizm, medya, madencilik gibi çok farklı sektörlerde önemli başarılara imza atan Rams Global, Galatasaray’ın ‘isim’ sponsoru olmuş oldu.

Galatasaray'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Kulübümüz, ülkemiz topraklarında doğup uluslararası bir marka haline gelen Rams Global ile Ali Sami Yen Spor Kompleksimiz içindeki stat isim sponsorluğu anlaşması imzaladı.

Detaylarını önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz basın toplantısında duyuracağımız anlaşma dünya standartlarında sponsorluk geliriyle de Türk futbolunun geleceğine ışık tutacak.

Bu anlaşmanın ilklerin ve enlerin kulübü Galatasarayımıza, gayrimenkul, sağlık, turizm, medya, madencilik gibi farklı sektörlerin dev markası Rams Global’e ve Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

"NEF MARKASINA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETİYORUZ"

Galatasaray, eski stadyum isim sponsoru NEF'e de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Erden Timur'un sahibi olduğu NEF ile ilgili açıklamada şu ifadeler yer buldu:

"2021-2022 sezonundan bu yana Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki stadımızın isim sponsoru, öncesinde formamızın göğüs sponsoru olan; ihtiyaç duyulan her an, her yerde Galatasaray’a nefes olan Nef markasına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz."

RAMS GLOBAL KİMİN?

27 yıl önce Ramazan Bülbül tarafından Kazakistan’da temelleri atılan Rams Global; gayrimenkul, turizm, madencilik, medya, sağlık gibi çok önemli sektörlerde büyük başarılara imza atan bir şirket.

RAMS GLOBAL’İN TEMELLERİ NASIL ATILDI?

1980’li yıllarda sınır ticareti ile iş yaşamına başlayan; Suriye, Irak, İran gibi pazarlara başka bisküvi olmak üzere gıda maddesi ihraç eden Ramazan Bülbül, Cizre’den Gaziantep’e taşıyor. Sonrasında 1990’lı yıllarda Doğu blokunun yıkılmasıyla yönünü Türk Cumhuriyetleri’ne çeviriyor. Önce Azerbaycan sonra Özbekistan derken son olarak 1995 yılında Kazakistan’ın Almatı şehrine taşınıyor.

KAZAKİSTAN’DA DEVLER LİGİNDE

1998 yılında inşaat sektörüne giriş yapan Ramazan Bülbül’ün şirketi RAMS Global, bugün geldiğimiz noktada Kazakistan’ın en büyük üst yapı müteahhitlerinden biri konumunda. Ramazan Bülbül şirketi üç oğlu Doğan, Devran ve Faruk Bülbül ile birlikte yönetiyor. Bugüne kadar başta Almati şehri olmak üzere Kazakistan’da 12 bin konut üretti. Şu anda inşaat aşamasında 13 şantiyesi bulunuyor. Ayrıca 4 milyon metrekare arazi stoku da şirketin portföyünde. RAMS Global, inşaat ve gayrimenkul’ün yanında sağlık, eğitim, mobilya, yeme içme sektörlerinde de yatırımları bulunuyor.

İSTANBUL’DA YENİ PROJELER

RAMS Global’in bundan sonraki süreçte hedefinde Türkiye, özellikle de İstanbul var. Bunun için RAMS Türkiye şirketi kuruldu. Aslında İstanbul’da devraldığı kentsel dönüşüm projesi 75 bin metrekareden oluşan projede, 576 birimlik Quattro’yı hızlı bir şekilde tamamlayan RAMS Avrupa yakasında iki büyük araziyi aldı. Bunlar Rami’nin girişindeki 100 dönümlük eski Uzel arazisi ise Bahçelievler’deki 130 dönümlük Efes Pilsen fabrika arazisi. Ramazan Bülbül, mülklerini devraldıkları bu iki arazi üzerinde yaklaşık 250 milyon dollar maliyetle proje gerçekleştireceklerini, konuyla ilgili harfiyat çalışmalarına başlandığını anlattı. Yine RAMS Global’in Bodrum’da 17 adet villadan oluşan Mon Blue projesi bulunuyor.

OFİS VE TURİZM YATIRIMLARI

RAMS Türkiye’nin yatırım alanlarından biri de hazır ofis. RAMS Global Yönetim Kurulu Üyesi Devran Bülbül, “Han Spaces Ataşehir, pandemi sonrası dönemde ofise bağımlı çalışma alışkanlığının değişmesini göz önüne alarak yapıldı. Hazır ofis yatırımları Kazakistan’da da devam edecek” diyor. İstanbul ve Bodrum’un yanı sıra RAMS Türkiye’nin Antalya Serik de de bir yatırımı bulunuyor. Burada alınan arazide bir golf otel yapılması hedefleniyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin