Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Galatasaray camiasını sarsan vefat haberi geldi. Uzun süredir hastalıklarla boğuşan Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti. Mustafa Cengiz 71 yaşındaydı. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Önceki Başkanımız Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Mide kanseri ve beyin tümörü rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir tedavi altında olan Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Cengiz, 7 Mayıs 2020’de 10 saat süren bir beyin ameliyatı oldu. Operasyon başarılı geçti ancak 18 Mayıs’ta mide kanaması sebebiyle ikinci kez ameliyat oldu. Mustafa Cengiz başkanlığı bıraktıktan sonra hakkındaki iddialara yanıt vermek için 10 Ağustos 2021’de basın toplantısı düzenleyecekti. Ancak sağlık durumu kötüleşen ve hastaneye kaldırılan Cengiz’e yapılan tetkiklerde beyninde tümör tespit edildi. 2 Eylül 2021’de yoğun bakıma alınan Mustafa Cengiz uzun süredir tedavi altındaydı.

GALATASARAY’DAN MUSTAFA CENGİZ AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü, Mustafa Cengiz’in vefat haberinin ardından yayınladığı açıklamada, “Kulübümüzün 37. Başkanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe ve TFF başta olmak üzere birçok Süper Lig kulübü başsağlığı mesajı yayınladı.

Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz, sadece babasını değil, rehberini kaybettiğini söyledi.

Cengiz'in yaşamını yitirmesinin ardından hastanenin Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp, Galatasaray'ın eski yöneticisi Yusuf Günay ve Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. YEŞİM ERALP: 17.40'TA HAYATINI KAYBETTİ

Cengiz'in tedavi gördüğü hastanenin Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp, "1,5 yıldır akciğer kanseriyle savaşmaktaydı. Tüm tedaviler eksiksiz şekilde uygulandı. 3 gün önce durumu ağırlaştı ve yoğun bakım ünitemize alındı. Bugün 17.40'ta yağılan tüm müdahalelere rağmen hayata veda etmiştir. Artık sözün bittiği noktadayız. Tüm sevenlerine başsağlığı, kendisine de Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

YUSUF GÜNAY: BAŞKANIMIZ GALATASARAY CAMİASINA BÜYÜK HİZMETLER VERDİ

Mustafa Cengiz'in Galatasaray başkanlığı yaptığı dönemde sarı kırmızılı kulüpte yöneticilik yapan Yusuf Günay, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Bugün başkanımızı kaybettik. Öncelikle Cengiz ailesine, eşi Hayat hanıma, oğlu Sarper'e, Galatasaray camiasına, Türk spor kamuoyuna ve Türk milletine başsağlığı diliyor, başkanımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. 1,5 yılı aşan bir süreçte son nokta bugünmüş. Bu süreçte çok zorlu mücadeleler verildi. Özellikle Cengiz ailesine başsağlığı dilerken, oğlu Sarper sağ olsun herkese Allah onun gibi bir evlat nasip etsin, babası için her şeyi yaptı. Biz de hep onun yanında olduk, nasıl başkanımızın yanındaysak. Başkanımız Galatasaray camiasına büyük hizmetler verdi. Biz inanıyor ve biliyoruz ki, yaptığı bu hizmetler giderek önümüzdeki günlerde, yıllarda iyi anlaşılacak. Tüm spor kamuoyu ve ülkemizdeki siyasi çevreler, hepsi bizim çevremizde yer aldı, bunlar bizim acımızı biraz hafifletti" diye konuştu.

Galatasaray'ın eski yöneticileri Abdurrahim Albayrak ve Kaan Kançal ise söz almak istemedi.

SARPER CENGİZ: BABAMI HİÇ UNUTMAYACAĞIM, BENİM KAHRAMANIMDI

Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz ise "Ben sadece babamı değil, rehberimi kaybettim" diyerek sözlerine başladı ve şunları söyledi: "Hayatta her şeyi açık ve net konuşabildiğim, danışabildiğim, yol göstericimi kaybettim. Keşke elden daha fazlası gelseydi. Sürece başladığımızdan beri müthiş bir mücadele verdik. Müthiş dirayetli davrandı. İnsan babası hiç ölmeyecek zannediyor, baba bir dağ. Nasıl bir evlada hastalık süreci yaşatılır, bunu da öğretti. Ben canımı feda etmeye hazırdım, canım fedaydı. Ama buraya kadarmış. Saat 17.30'dan beri bir süreç içindeyiz. Dualarınızı ve başsağlığı dileklerinizi ailece kalbimizde hissediyoruz. Başımız sağ olsun. Ben babamı hiç unutmayacağım, unutamam. Benim kahramanımdı. Gaziantep'in Nizip ilçesinden çıkıp, o bölgeye de, o gençlere de heyecan katacak bir başarı hikayesi. Mekanı cennet olsun, Allah hepimize sabır versin" dedi.

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray eski Başkanı, Mustafa Cengiz'in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı, iş insanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Galatasaray ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Mustafa Cengiz’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum'' ifadelerini kullandı.

 BURAK ELMAS'TAN AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Önceki Başkanımız Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." açıklamasını yaptı.

BAKAN KASAPOĞLU: DAİMA BEYEFENDİ KİŞİLİĞİ İLE HATIRLAYACAĞIM

Cengiz için mesaj yayınlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Daima beyefendi kişiliğiyle hatırlayacağım merhum Mustafa Cengiz’e Allah'tan rahmet; ailesine, Galatasaray ve Türk spor camiasına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun” dedi.

TFF'DEN MESAJ

Türkiye Futbol Federasyonu da yayınladığı mesajda, “Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz'in vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, Galatasaray Spor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe, Cengiz'in ölümü ile ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhuma Allah’tan rahmet; Cengiz ailesine, Galatasaray camiasına ve Türk futboluna başsağlığı dileriz.

Mekanı cennet olsun.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti - Resim : 2

Beşiktaş Kulübü ise şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Mustafa Cengiz’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz.“

Trabzonspor'un da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü’nün Eski Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” denildi.

Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti - Resim : 3

Mustafa Cengiz Kimdir?

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip'te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye'nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu'dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu'da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin