Galatasaray'dan UEFA'ya kural hatası ve hükmen galibiyet başvurusu

Galatasaray kural hatası nedeniyle Lokomotiv maçının hükmen galibiyet, bu talep kabul edilmezse maçın tekrar edilmesi talebiyle UEFA’ya gerekli hukuki başvuruyu yaptı!

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'dan UEFA'ya kural hatası ve hükmen galibiyet başvurusu

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4’üncü haftasında Lokomotiv Moskova ile oynadıkları maçta, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle UEFA’ya başvuruda bulundu. Sarı-kırmızılı ekip, başvurusunda UEFA’dan kendi lehine hükmen galibiyet talep ederken, bu talebin kabul görülmemesi durumunda ise maçın tekrar oynanmasını istedi.

Sarı-kırmızılı ekipten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Futbol Takımımızın UEFA Avrupa Ligi E Grubu dördüncü haftasında 04.11.2021 tarihli Lokomotiv Moskova maçındaki kural hatası nedeniyle tarafımızdan, hükmen galibiyet, bu talebimiz kabul görmezse maçın tekrar oynanması talebi ile UEFA nezdinde gerekli hukuki başvuruyu yapmıştır” denildi.

İşte o anlar

"Hakem hatasını kabul ederse tekrar edilir"

Hakem yorumcusu Deniz Ateş Bitnel, "Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçında yaşanan sarı kart krizi kesinlikle bir kural hatasıdır! Önemli olan hakem beyanı olduğu için hakem kabul etmediği sürece maçın tekrarı mümkün değildir! Hakem hatayı kabul ederse maç tekrar edilir." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin