Galatasaray, yaz transfer döneminde büyük değişim yaşadı. Sarı-kırmızılı kulüp, yeni sezonda kadrosuna 13 futbolcu katarken, 15'i kiralık olmak üzere 34 oyuncuyu gönderdi

Galatasaray Futbol Takımı, 2022-2023 sezonu birinci transfer ve tescil dönemini hareketli geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, yaz transfer döneminde büyük değişim yaşadı. Sarı-kırmızılı kulüp, yeni sezonda kadrosuna 13 futbolcu katarken, 15'i kiralık olmak üzere 34 oyuncuyu gönderdi

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonu 13. bitirerek tarihinin en kötü sezonunu yaşayan sarı-kırmızılılar, yeni sezona yönetimi, teknik ekibi ve kadrosu değişerek girdi.

Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından iş insanı Erden Timur, Sportif AŞ'de başkan vekilliğine getirildi. Teknik direktörlük koltuğunun kulübün unutulmaz futbolcularından Okan Buruk'a emanet edildiği takımda ciddi bir değişim operasyonuna imza atıldı.

Geçen sezon başında "gençleştirme" adına yapılan ancak istenen performans alınamayan oyuncularla yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, bu oyuncuların yerine Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giyen, tecrübeli futbolcuları kadrosuna kattı.

"Cimbom" yaz transfer döneminde kadrosuna 13 futbolcuyu dahil ederken 15'i kiralık olmak üzere 34 oyuncuyla yollarını ayırdı.

YAKLAŞIK 29 MİLYON EURO HARCADI

Galatasaray, sona eren yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 13 futbolcu için yaklaşık 29 milyon avro bonservis, kiralama veya imza ücreti ödedi.

Sarı-kırmızılılar, Lucas Torreira ile Yusuf Demir'e 6'şar milyon avro bonservis ücreti vererek Türkiye'de bu sezon yapılan en pahalı 3 transferin 2'sine imza atmış oldu.

Galatasaray, Fransa'nın Paris Saint-Germain takımından bedelsiz kiraladığı dünyaca ünlü Arjantinli santrfor Mauro Icardi'ye yıllık 750 bin avro vererek önemli bir transferi çok uygun bir bedelle tamamladı.

"Cimbom"un bu sezon yaptığı transferler ve anlaşma detayları şöyle:

Mathias Ross Jensen - 1.7 milyon Euro

Mauro Icardi - Kiralık

Juan Mata - Bedelsiz

Yusuf Demir - 6 milyon Euro

Milot Rashica - Kiralık

Dries Mertens - Bedelsiz

Lucas Torreira - 6 milyon Euro

Fredrik Midtsjö - 3.5 milyon Euro

Leo Dubois - 2.5 milyon Euro

Haris Seferovic - Kiralık

Sergio Oliveira - 3 milyon Euro

Abdülkerim Bardakçı: 2.80 milyon Euro

Kazımcan Karataş: 1.15 milyon Euro

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin