Galatasaray Trabzonspor maçı iptal mi edilecek? 5 Şubat Pazar günü için AKOM ve Meteoroloji kar fırtınası uyarısı yaptı THY yüzlerce seferini iptal etti: Derbi oynanacak mı?

Bu sezon her hafta yeni bir rekora imza atan lider Galatasaray, Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor'u evinde ağırlayacak. Meteoroloji ve AKOM tarafından yapılan yoğun kar yağışı uyarıları ve THY'nin 200'ün üzerindeki seferini iptal etmesinin ardından gözler derbi maçına çevrildi. İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Galatasaray Trabzonspor maçı iptal mi edilecek?

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Trabzonspor maçı iptal mi edilecek? 5 Şubat Pazar günü için AKOM ve Meteoroloji kar fırtınası uyarısı yaptı THY yüzlerce seferini iptal etti: Derbi oynanacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından dünden beri yapılan uyarılar sonrasında İstanbul'da 5 Şubat Pazar günü beklenen yoğun kar yağışı derbi maçı öncesi kafalarda soru işareti yarattı. 

Son olarak vapur seferlerinin iptal edilmesi ve Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan gerçekleştireceği 238 uçuşu iptal etmesinin ardından Nef Stadyumu'nda oynanacak Galatasaray Trabzonspor maçı ertelenecek mi sorusu gündeme geldi.

Hava sıcaklığının maçın oynanacağı saatte neredeyse 0 dereceye düşmesin nedeniyle maçın iptal edilebileceği konuşuluyor. Peki her hafta yeni bir rekora imza atan ve ligde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray ile Trabzonspor maçı ertelenecek mi?

ZİRVE YARIŞINDA KRİTİK VİRAJ

Bu hafta oynanacak Galatasaray Trabzonspor derbisi öncesi ev sahibi sarı kırmızılılar Nef Stadyumu’nda yoğun kar yağışına karşı gerekli önlemleri aldı. Hava sıcaklığının neredeyse 0 dereceye kadar düşmesi ve yoğun kar yağışı beklentisi maçın iptal olabileceği senaryosunu akla getirdi.

MAÇ NE ZAMAN OYNANACAK?

Galatasaray Trabzonspor maçı, İstanbul'da, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda 5 Şubat Pazar günü 20.00'de oynanacak. Zirve yarışında önemli olan maçta her detay büyük önem arz ediyor. 

Galatasaray ve Trabzonspor arasında oynanacak zorlu mücadelede hava şartlarının da büyük zorluk yaşatması bekleniyor. Meteorolojiden gelen bilgilere göre, karşılaşmanın oynanacağı saatlerde, stat çevresinde hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düşecek ve yoğun bir kar yağışı etkili olacak. Herhangi bir olumsuzluk yaşanması ihtimaline karşı stat yetkilileri çeşitli tedbirler aldı. Özellikle zeminle ilgili çalışmalar 7/24 devam ediyor. Maç günü de çim ısıtıcıları devrede olacak ve karın zeminde birikmesinin önüne geçilecek. Maçın iptal edilip edilmeyeceği de maç günü belli olacak.

ERTELEME İHTİMALİ VAR MI?

tv100'de yer alan habere göre Galatasaray ile Trabzonspor maçı kar yağışına rağmen oynanacak. Yoğun karla birlikte çok büyük ekstrem bir durum yaşanmazsa derbinin ertelenmesi söz konusu olmayacak. Bir önceki sezonda iki takım arasında oynanan maç yoğun kar yağışı altında oynanmıştı. 23 Ocak 2022'teki o mücadeleyi konuk ekip Trabzonspor, Bakasetas ve Visca'nın golleriyle 2-1 kazanmayı başarmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin