Galatasaray, medyada da şampiyon

Ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden takım, medyada da şampiyonluğu elde etti.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, medyada da şampiyon

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı medya raporuna göre, şampiyonluğunun kesinleştiği Pazar günü ve sonraki ilk 2 günde Cimbom, Fenerbahçe’nin yaklaşık 2 katı, Beşiktaş’ın ise 4 katından daha fazla haber ve yazıda yer buldu.



Sivasspor ile evinde oynadığı maçta, rakibini 4-2 mağlup ederek, Spor Toto Süper Lig’in bitimine 2 hafta kala Şampiyonluğunu resmen ilan eden Galatasaray, medyanın yoğun ilgisini gördü. Medya Takip Merkezi’nin Nisan ayı spor gündemi araştırmasında futbolcuları en çok konuşulanlar arasında zirvede yer almasına rağmen, medya liderliğini Fenerbahçe’ye kaptıran Galatasaray, lig şampiyonluğu ile birlikte medyada da açık ara lider oldu. 



MTM’nin 05-06-07 Mayıs tarihlerini kapsayan medya araştırmasına göre, Cimbom, basında 1.002, internet medyasında ise 9 bin 54 haber ve yazı ile medyada da en yakın rakiplerine fark attı. Araştırmaya göre, Galatasaray’ın basın ve internet medyasındaki toplam 10 bin 56 haberine karşılık, Fenerbahçe 6 bin 62, Beşiktaş ise 2 bin 317 haber ve yazıya konu oldu. 



Cimbom, son 3 günde 143 gazete ve dergide yer bulurken, bu yayınlarda toplam 120 köşe yazısı ile adından söz ettirdi. Galatasaray, 734 haber ile en fazla ulusal yayınlarda gündeme geldi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin