Galatasaray, İsviçreli golcü isim Haris Seferovic'i kadrosuna kattı

Galatasaray uzun süredir peşinde olduğu Haris Seferovic'i bir yıllığına kiraladı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, İsviçreli golcü isim Haris Seferovic'i kadrosuna kattı

Transfer döneminin hareketli takımlarından birisi olan Galatasaray bir takviye de forvete yaptı.

Sarı-kırmızılı ekip Benfica'dan 30 yaşındaki golcü isim Haris Seferovic'i satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladığını açıkladı.

YILLIK ALACAĞI ÜCRET BELLİ OLDU

Galatasaray, Benfica'ya kiralama ücreti olarak 1 milyon Euro ödendiğini açıklarken, satın alma opsiyonu olarak da 2.5 milyon Euro fiyatı belirlendi. Haris Seferovic yıllık 2.3 milyon Euro kazanacak.

HARİS SEFEROVİC KİMDİR?

22 Şubat 1992 tarihinde dünyaya geldi.

Haris Seferovic, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Sursee takımında başladı. 5 sezon boyunca yerel takımında mücadele ettiği takımından 2004 yılında ayrıldı ve Luzern takımının alt yapısına geçiş yaptı.

Grasshopper ile sadece 3 maça çıkan Haris Seferovic, 2010 yılında yolunu İtalya’ya çevirip Fiorentina’ya transfer oldu. İlk sezonunda forma giydiği takımda sadece 8 maça çıkarken, daha sonrasında ise kiralık olarak Neuchatel Xamax’a gönderildi. Burada 10 maça çıkıp 2 gol attı. Sonraki yıllarda ise ilk olarak Lecce’ye gidip 5 gol atarken, 2013 yılında ise Novara’ya gönderildi. Novara ile 18 maça çıkıp 10 kez fileleri havalandırdı.

2013 yılında Real Sociedad ile anlaşan Haris Seferovic, 3 Milyon Euro’ya transfer olurken, 3 yıllıkta sözleşme imzaladı. Bir sezon forma giydiği takımda, 24 maça çıkıp 2 gol attı.

2014-2015 sezonu öncesinde ise tecrübeli futbolcu, Alman Ligi ekiplerinden Eintracht Frankfurt’a 3,2 Milyon Euro’ya transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 24 maça çıkıp 11 gol atarken, 2015-2016 sezonunda 33 maçta şans bulup 4 kez fileleri havalandırdı.

Haris Seferovic 2017 yılından bu yana Benfica'nın başarısı için ter döküyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin