Galatasaray ikinci yarıda açıldı. Pendikspor deplasmanında galibiyet Bakambu ve Ziyech'in golleriyle geldi

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda Pendikspor'u Cedric Bakambu ve Hakim Ziyech'in golleriyle 2-0 mağlup etti ve yeniden liderliğe yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray ikinci yarıda açıldı. Pendikspor deplasmanında galibiyet Bakambu ve Ziyech'in golleriyle geldi

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda Pendikspor ile karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan mücadelede Galatasaray, 69. dakikada Cedric Bakambu ve 82. dakikada Hakim Ziyech'in attığı gollerle mücadeleden 2-0'lık skorla galip ayrıldı. Galatasaray bu sonuçla puanını 37'ye yükselterek yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Pendikspor ise 13 puanda kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Adana Demirspor'u konuk edecek. Pendikspor ise Kayserispor deplasmanına konuk olacak.

KEREM AKTÜRKOĞLU İLK 11'E GERİ DÖNDÜ

Okan Buruk, milli yıldız Kerem Aktürkoğlu'nu 2 maç sonra ilk 11'de oynattı. Son 2 sezondur takımın en istikrarlı futbolcularından Kerem, dinlenmek istediği için ligin 13. haftasındaki Corendon Alanyaspor mücadelesinde ilk 11'de forma giymedi. Kerem, Manchester United müsabakasında da yedekler arasında bekledi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, 2 maçın ardından ilk 11'e aldığı Kerem'i bu sezonun genelinde kullandığı 10 numara pozisyonunun aksine sol kanatta görevlendirdi.

NELSSON VE TETE'NİN FORMA HASRETİ BİTTİ

Sarı-kırmızılı ekibin Danimarkalı stoperi Victor Nelsson 4, Brezilyalı kanat oyuncusu Tete ise 6 resmi maçın ardından ilk 11'e girdi. Davinson Sanchez transferinin ardından yedeğe düşen 25 yaşındaki Nelsson, Süper Lig'deki son 9 müsabakada sadece 1 kez 11'de oynadı.

Son olarak ligin 11. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesine ilk 11'de çıkan Nelsson, ondan sonraki 4 resmi müsabakada da başlangıç kadrosunda yer almadı.

Hücum oyuncusu Tete ise Süper Lig'de 4, "Devler Ligi"nde ise son 2 müsabakada 11'e giremedi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Pendikspor-Galatasaray maçında ilk düdük sesi geldi.

14' Pendikspor etkili geldi. Sol kanattan ceza sahası içine giren Gökcan'ın yerden vuruşunda top auta gitti.

35' Tete vurdu, Erdem gole izin vermedi. Ziyech şık çalımlarının ardından boş pozisyondaki Tete'yi gördü. Ceza sahası içinde Tete'nin sert şutunda Erdem kalesinde geçit vermedi.

37' Kısa süreli yaşanan elektrik kesintisinin ardından mücadele kaldığı yerden devam etti.

42' Pendikspor direğe takıldı. Kullanılan kornerde Vukovic'in kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü.

45' Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

55' Pendikspor'da Erencan'ın attığı gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

59' Galatasaray tehlike yarattı. Barış Alper'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Erdem üzerine gelen topta hata yapmadı.

63' Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Ziyech kaleyi sol ayağıyla yokladı. Ziyech'in vuruşunda top az farkla auta gitti.

69' Galatasaray golü Bakambu ile buldu. Mertens'in vuruşunda Erdem'den seken topu kafayla ağlara yollayan Bakambu takımını öne geçirdi.

Galatasaray ikinci yarıda açıldı. Pendikspor deplasmanında galibiyet Bakambu ve Ziyech'in golleriyle geldi

82' Galatasaray farkı Ziyech ile ikiye çıkardı. Ceza sahası dışından nefis bir gole imza atan Ziyech skoru 2-0'a getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin