Galatasaray-Fenerbahçe derbisine VAR damga vurdu: Galatasaray'ın golü iptal edildi

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmanın son anlarına VAR kararı damga vurdu. Galatasaray derbiyi Fenerbahçe'ye 1-2 kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine VAR damga vurdu: Galatasaray'ın golü iptal edildi

Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maça Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı damga vurdu. Galatasaray’ın 85. dakikada attığı gol, inceleme sonrası iptal edildi.

Galatasaray’ın 16. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçtiği, Fenerbahçe’nin Mesut Özil ile 31. dakikada beraberliği sağladığı derbi nefes kesti. Marcel Tisserand’ın 83. dakikada gördüğü kırmızı kart sonrası maçı 10 kişi tamamlarken, Galatasaray’ın 85. dakikada attığı gol VAR’dan döndü.

 GOL GEÇERSİZ SAYILDI

Tisserand’ın ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası Galatasaray, atak yönüne göre sol kanattan serbest vuruş kullandı. Patrick Van Aanholt’un ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mbaye Diagne’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Galatasaray tribünleri, futbolcuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşarken, VAR’dan uyarı geldi.

 Halil Umut Meler, VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyerek 87. dakikada faul gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Halil Umut Meler’in bu kararına Galatasaray futbolcuları ve teknik heyeti uzun süre itiraz ederken, hakem kararını değiştirmedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin