Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi darmadağın etti! Nicolo Zaniolo derbide resital yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Galatasaray sahasında ağırladığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Nicolo Zaniolo(2) ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi darmadağın etti! Nicolo Zaniolo derbide resital yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftası dev bir derbiye sahne oldu.

Şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta Ankaragücü deplasmanında ilan eden Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi sahasında konuk etti.

Müthiş bir atmosferde oynanan maçta gol perdesini Nicolo Zaniolo açtı. İtalyan yıldız 28. dakikada savunmanın arkasına sarkarak İrfan Can Eğribayat'ı mağlup etti ve Galatasaray ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

Mücadelenin 71. dakikasında ise sahneye bu sezonun yıldızı Mauro Icardi çıktı. Kerem'in kullandığı kornerde topu önünde bulan Mauro Icardi fileleri havalandırdı ve skoru 2-0'a getirdi.

79. dakikada ise Nicolo Zaniolo jeneriklik bir gol kaydetti. Nicolo Zaniolo ceza sahası dışından nefis bir gol atarak skoru 3-0'a getirdi ve maçın skorunu belirledi. Fenerbahçe'de Luan Peres 61. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 85'e çıkarmayı başardı. Fenerbahçe ise 77 puanda kaldı. Ligin son haftasında iki takımda maç oynamayacak.

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi darmadağın etti! Nicolo Zaniolo derbide resital yaptı - Resim : 2

NICOLO ZANIOLO BİR İLKİ BAŞARDI

Fenerbahçe derbisinde iki gol birden atan Nicolo Zaniolo, kariyerinde ilk kez bir lig maçında iki gol atma başarısı gösterdi.

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlamayı garantileyen Galatasaray'ın taraftarları, takımlarının Fenerbahçe ile yaptığı derbiye yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmanın başlamasına saatler kala stat etrafında toplanan sarı-kırmızılı taraftarlar; meşaleler yakıp, marşlar söyleyerek şampiyonluğu kutladı.

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi darmadağın etti! Nicolo Zaniolo derbide resital yaptı - Resim : 3

Daha sonra stada geçerek tribünleri tamamen dolduran taraftarlar, tezahürat ve şarkılarla futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışlayan taraftarlar, Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi'ye ise özel ilgi gösterdi. Taraftarlar, Icardi için üzerinde İspanyolca "Icardi burada kal" yazılı pankart açtı.

DERBİ LANETİ DEVAM ETTİ

Fenerbahçe, bu sezon sadece Trabzonspor karşısında evinde 3-1 kazandığı maçla derbi maçı kazanmış oldu. Sarı-lacivertli takım Galatasaray'a 2 maçta kaybetti; Beşiktaş'a karşı ise 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi darmadağın etti! Nicolo Zaniolo derbide resital yaptı - Resim : 4

ICARDI'DEN ÖZEL İSTATİSTİK

Mauro Icardi, Fenerbahçe karşısında bulduğu golle bu sezon 22. lig golüne imza attı. Icardi aynı zamanda; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında toplam 6 gol kaydetti.

Mauro Icardi, Johan Elmander'den sonra Fenerbahçe'ye hem iç sahada hem de dış sahada gol atan ilk Galatasaray futbolcusu oldu. Icardi, 2007/08 sezonundan bu yana Galatasaray formasıyla ilk 11 çıktığı üst üste sekiz Süper Lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Dünya derbisi Galatasaray-Fenerbahçe maçında ilk düdük sesi geldi.

5' İlk tehlike Galatasaray'dan geldi. Barış Alper'in ortasında Kerem'e çarpan top kaleye yöneldi. İrfan Can Eğribayat zorlansa da topu kornere çelmeyi başardı.

16' İrfan Can Eğribayat gole izin vermedi! Barış Alper'in ceza sahası içinden uzak köşeye vuruşunda İrfan Can Eğribayat kalesini yine gole kapadı.

28' Dev derbide gol perdesini açan taraf Galatasaray oldu! Savunma arkasına sarkan Zaniolo, İrfan Can Eğribayat'ı mağlup ederek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

43' Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Sol kanattan hücuma destek veren Kazımcan'ın vuruşu direğin bir karış yanından auta gitti.

45' Galatasaray, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı Nicolo Zaniolo'nun golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' Derbide ikinci yarı başladı.

54' Berkan'ın ceza sahasına çevirdiği topa Icardi gelişine vurmak istedi. Arjantinli yıldız dengesini kaybettiği pozisyonda istediği gibi bir vuruş yapamadı.

61' Luan Peres, Nicolo Zaniolo'ya yaptığı faul sonrasında direkt kırmızı kart gördü.

71' Kerem'in kullandığı kornerde topu önünde bulan Icardi düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 2-0'a getirdi.

79' Galatasaray farkı üçe çıkardı! İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo ceza sahası dışından nefis bir gol atarak skoru 3-0 yaptı.

90' Gomis'in kafa vuruşu dışarı gitti! Ceza sahası içinde çok iyi yükselen Bafetimbi Gomis'in kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin