Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, VAR kararları ve hakem yönetimleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Timur, VAR kararları ve hakem yönetimi hakkında eleştirilerde bulunurken, Fenerbahçe örneği verdi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, VAR kararları ve hakem yönetimleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde VAR kararlarına eleştirilerde bulunan bir açıklama ile tartışmalara dahil olmuş ve Süper Lig'in 10. haftasında 2-1 kaybettikleri Kayserispor deplasmanındaki kararlar için tepki göstermişti.

Bunun yanı sıra sarı-kırmızılı ekipte Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirmek için TFF'ye gitmiş ve dosyalarını bizzat iletmişlerdi. Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, yaşanan son gelişmelerin ardından bugün konu hakkında kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

İşte Erden Timur'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Bu toplantının ana gündemi başından sonuna kadar adalet olacak. Hakem atamalarından, VAR atamalarına, uzatmalardan, yayıncı kuruluşun gösterim sürelerine kadar, yayıncı kuruluşun tribünden atılan yabancı maddeyi gösterme standardına kadar analiz ettik. Fenerbahçe'nin 4 defa lehine, 1 defa aleyhine karar verilmiş. Galatasaray için VAR söz konusu değil. Rakip cezasında topla buluşmada lider bir Galatasaray'ın nasıl hiç penaltısı olmaz? VAR da devreye girmiyor."

"Maçlarımızın büyük kısmında VAR'ın başında hep aynı iki hakem var. AVAR atamalarında 9 maçımızın 5'ine aynı hakem atanıyor. Rakiplerimizde 4 maça atanan bile yok. Bizim 5 maçımıza da aynı hakem atanıyor. Bu bir kurgu. Biz bu kurguyu bozar, yapanın başına yıkarız."

"Bir hakem nasıl Galatasaray'ın maçında rakibin formasını giyip maça gidebilir. Mete Kalkavan'ın Galatasaray'a karşı bir travması var. Hadi yaptı diyelim. Nasıl soruşturma açılmaz. Bağırarak konuşmayacağız. Kararlılıkla konuşacağız. Haklı olanın bağırmasına gerek yoktur.

"Türk futbolunu bezdirdiniz, yeter! Kimse, kimsenin gerizekalı olduğunu zannetmesin. Bu toplumu kandırdığınız yeter. Yaptığınız haksızlıklar yeter. Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak. Bundan sonra anladığınız dilden konuşacağız.''

"Fenerbahçe'nin açıklaması konusunda bir açıklama yaptık. Zaten çok da bir şey söylemeye gerek yok. Suç mahalline ilk katil gidermiş. Yaptığımız açıklamayı üstlerine alıyorlarsa, söylenecek bir şey yok."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin