Galatasaray Başkanı Dursun Özbek basın toplantısında Fenerbahçe'yi topa tuttu: Yıllardır devam eden başarısızlıklarınızı kapatmak için insanları kandırmaktan vazgeçin

MHK Başkanı Lale Orta'nın Galatasaray-Kasımpaşa maçındaki bir pozisyonun tartışıldığı beIN Trio programına ve maç özetine müdahale ettiği iddiaları ve devamında Lale Orta'nın açıklamaları gündeme otururken sarı-kırmızılı kulüp gündemle alakalı bir basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek basın toplantısında Fenerbahçe'yi topa tuttu: Yıllardır devam eden başarısızlıklarınızı kapatmak için insanları kandırmaktan vazgeçin

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NEF Stadyumu'nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sözlerine Kasımpaşa maçında yaşanan pozisyonla ilgili başlayan Dursun Özbek, ''Kasımpaşa maçıyla başlamak istiyorum. Burada Zaniolo'ya yapılan hareket ve sonrasında olanlar, tüm sezona ışık tutmaktadır. Lale Orta, başında olduğu kurumun görevin dışına çıkarak, hakem yorumcularına baskı yapmıştır. Bu açıklamaların seyriyle ilgili, TFF ve yönetimi sessiz kalmıştır. Buradan şunu anlıyoruz, Sayın Lale Orta ve TFF yönetimi aynı fikirdedir'' dedi.

LALE ORTA'YA ÇOK SERT GÖNDERMELER

Dursun Özbek açıklamalarına MHK Başkanı Lale Orta'yı hedef alarak devam etti. Özbek, ''MHK'nın görev ve yetkileri talimatlarda bellidir. Bu görev ve yetkiler içinde, herhangi bir basın kuruluşuna müdahale etmek yoktur. Bundan daha vahimi, yönetim kurulu kararı olmadan çıkarılamayacak bir videonun, VAR odasından çıkarılmasıdır. Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken ve gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada, MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor ve istediği görüntüleri, istediği kadar ekrana getiriyor. Sayın Lale Orta'nın müdahale ettiği televizyon programıyla ilgili olarak, orada görevli bir arkadaşımız istifa etmiş. Lale Orta açıklık getirdi, 'EYT'den istifa etmiş' dedi. Kimse bizim aklımızla alay etmeye kalkmasın'' ifadelerini kullandı.

''ANLAŞILMASI ZOR GÖRÜNTÜLER VAR''

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında Mete Kalkavan'ın Osayi-Samuel'e gösterdiği sarı karta da değinen Özbek, ''Anlaşılması zor görüntüler var. Hakem, elini kırmızıya götürürken birden bire vazgeçiyor. Bu hakem, bir Galatasaray maçında rakip takım formasıyla maç izlerken görüntülenmiş bir hakem'' şeklinde konuştu.

''DEVRE ARASINDA NEDEN AÇIKLAMA YAPILIYOR?''

Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçının devre arasında yaptığı paylaşım hakkında da konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ''Sahada maç oynanıyor, devre arasında açıklama yapılıyor. Maçı sahada kazanacağını söyleyen bir kulüp, neden devre arasında açıklama yapar? Sırf kırmızı kartı unutturmak için yapıyorlar. Yıllardır devam eden başarısızlıklarınızı kapatmak için insanları kandırmaktan vazgeçin. Kendi taraftarınızı kandırmak için uğraşmaktan vazgeçin. Ne yaparsanız yapın, biz kazanacağız ve sahada kazanacağız. Adaleti, size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz. Utancı gidenin kalbi ölür. Artık sizi hiçbir şeyin utandırmayacağını biliyorum. Şimdi çekilin karanlık köşelerinize, biz Türk futboluna aydınlığı size rağmen getireceğiz'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin