Galatasaray başkanı Burak Elmas adaylık kararını açıkladı

Galatasaray başkanı Burak Elmas, 11 Haziran'da yapılacak seçimde aday olmadığını açıkladı. Burak Elmas, son kez basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray başkanı Burak Elmas adaylık kararını açıkladı

Burak Elmas, "Bugün ümit ediyorum Galatasaray Spor kulübü başkanı olarak bu dönem karşınıza son çıkışım. 30 Nisan’da yapılacak seçimde aday değildim. 11 Haziran’da yapılacak seçimde de aday değilim." dedi.

İşte Burak Elmas'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Geldimizde 50 milyon euro olan takım maliyetini, sezon başı itibarıyla 27 milyon euroya indirdik. Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptık. 85 milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik. 21 milyon TL vadesi geçmiş borçlardan indirim aldık.

85 Milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik. Bunların hepsi olağan genel kuruldan 6 ay itibarıyla yapılanlardır. 21 Milyon TL vadesi geçmiş borçlardan indirim aldık. Açılan davalarda 16.2 Milyon TL indirim alarak uzlaşmaya gittik. Galatasaray Adası'nı tekrar ait olduğu gibi Galatasaray Spor Kulübü'ne hiçbir kiracı olmadan üzerinden kazandırdık. Kemerburgaz için tüm izinleri aldık. Yeni gelen yönetim de Kemerburgaz için onayı çıkmış bir arazi bulacaklardır.

Florya, Galatasaray'ın geleceğinin, borçlarını ödeyebilecek, geleceğe dönük işletme sermayesi kazandırabilecek bir proje yaratmak adına Emlak Konut'la, onların özelleştirmeden almış olduğu arazi, yani bizim arazimizin 3 katı olan araziyi satın almak üzere anlaştık. 

Mehmet Helvacı ve Abdurrahim Albayrak'a yanıt

Mehmet Helvacı maske takıp “hepimiz Adnan Polatız” diye gezdikten birkaç ay sonra genel kurulda Başkan kürsüde konuşurken ayağa kalkmamış, Başkanı eleştirenleri yönetim kurulu koltuğunda otururken alkışlamıştır. Kendisinden Galatasaraylılık öğrenecek değilim.

Abdurrahim Albayrak'ın nasıl bir kişilik olduğunu size anlatacağım. İbra olmadıktan sonra mahkeme kararıyla iki sene Galatasaray'ı yönetmeye devam ettiler. Genç Liseli kardeşlerimizin linç edilmesine sessiz kaldılar. Genel Kurul iradesini hiçe saydılar... Bedavaya aldık dedikleri Oğulcan Çağlayan transferinde neler yaşadık gördünüz. Bunlar Divan Kurulu toplantısında hadsiz bir şekilde aileme de hakaret ettiler. Metin Öztürk Bey, beni kayyum başkanı olmakla itham etmiştir. Galatasaray'ı hiç tanımadığını, hiç bilmediğini öğrendik. Benim iyi niyetimi de suiistimal etmiştir.

"İki adaya da oy vermeyeceğim"

Sanırım ben ve arkadaşlarımla uğraşmayı bir seçim stratejisi olarak kurgulamışlar. Gereken cevabı vereceğimden şüphe olmasın. Bu oyunun Galatasaray'a verdiği zararla ilgili kimsenin endişesi olmayan insanlar buna devam edecekler. Bunun parçası olmayacağım. Dursun Özbek aday olursa destekler miyim, bunu hiç düşünmedim. Fakat mevcut iki adaya oy vermeyeceğim.

Luis Campos, şu ana kadar Galatasaray'dan herhangi bir ücret almadı. Onlar da şaşırdılar, yabancı oldukları için daha çok şaşırdılar. Luis de bu sistemde görev yapmayacağını söyledi.

Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Fatih hocayla ilgili görüşlerimi anlattım, kendisine duyduğum sevgiyi ve bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar sonrasında Fatih hocanın ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım teyit etmiş olsa da.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin