Galataport Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? 2021 yılında açılmıştı, Ferit Şahenk satış için görüşmelere başladı iddiası

Bloomberg, Galataport'un satışı için Katar Varlık Fonu ile görüşüldüğünü iddia etti. İddialara göre Galataport'un inşası için Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 1.1 milyar dolar kredi kullanmıştı. Olası bir satış sonrası elde edilecek gelirle bu kredinin kapatılması amaçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Galataport Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? 2021 yılında açılmıştı, Ferit Şahenk satış için görüşmelere başladı iddiası

Bloomberg önemli bir iddiayı haberleştirdi. Bloomberg'de yer alan habere göre Galataport, Katar Varlık Fonu'na satılacak, görüşmeler başladı.

Ekonomim.com sitesinin Bloomberg'e dayandırdığı habere göre Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Galataport’un satışı için Katar varlık fonu Qatar Investment Authority ile görüşüyor. Şahenk, inşası için 1,02 milyar Euro (1,1 milyar dolar) kredi kullandığı Galataport’un olası satışından elde edeceği geliri kredinin kapatılmasında kullanmayı planlıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre; görüşmeler erken aşamada olurken, söz konusu görüşmelerin bir anlaşmayla sonuçlanmayabileceğine de işaret etti. Doğuş, Bilgili ve Qatar Investment Authority konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

GALATAPORT NE ZAMAN AÇILDI?

Doğuş Holding ve Bilgili Holding tarafından inşa edilen 1,7 milyar dolarlık kruvaziyer limanı projesi Galataport, bir dizi ertelemenin ardından 2021’de açılmıştı. Limanın yılda ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcuyu ağırlaması hedefleniyordu.

Şahenk, Garanti Bankası’ndaki hissesini İspanyol BBVA’ya yaklaşık 5 milyar dolara satmasının ardından otel, marina ve restoran yatırımlarına ağırlık vermişti. Bankalarla yeniden yapılandırma anlaşması yapan Doğuş Holding son yıllarda nakit pozisyonunu artırmak istiyordu. Doğuş, 2020’de İstinye Park’taki yüzde 30 hissesini Katar varlık fonuna satmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin