Gain'den çok konuşulacak proje! Kaan Müjdeci'den çarpıcı bir Hamlet uyarlaması

Kaan Müjdeci’nin Shakespeare’in ölümsüz eserinden gerçek bir hikayeyle harmanlayarak uyarladığı ve yönettiği ilk dizisi 'Hamlet'in basın galası gerçekleşti. Medyatava muhabiri Gizem Ertürk basın galasındaydı...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Gain'den çok konuşulacak proje! Kaan Müjdeci'den çarpıcı bir Hamlet uyarlaması

Gizem Ertürk / Medyatava 7 bölümden oluşan dizi; eseri Büyükada’daki “fayton krallığı” meselesi üzerinden cesur bir denemeyle yeniden yorumluyor.

HAMLET BUGÜNKÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ PORTRESİDİR

Cihat Tamer’in basın toplatışında söylediği “Hamlet bugünkü Türkiye Cumhuriyeti portresidir” sözleri ve Erdal Beşikçioğlu ile Hatice Aslan’ın sevişme sahneleriyle de çok konuşulacak dizi 19 Ekim’den itibaren tüm bölümleriyle GAİN’de izlenebilecek.

Dizinin kadrosunda; Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora rol alıyor.

AÇILIŞ SAHNESİ ÇOK KONUŞULACAK

Filmin açılışında Adalar’da yaşanan fayton vahşetine dair izlemesi zor sahneler yer alıyor. Bu sahneler çekilirken hiçbir hayvana zarar vermediklerinin altını çizen Müjdeci; atları bayıltırken de hiçbir zarar vermeyecek bir iğneli yöntem kullandıklarını söyledi. Bir atı ya da hayvanı ikinci bir iğne ya da sahneye sürüklemediklerini, her hayvanın yedeği olduğunu ve çekime onlarla devam ettiklerini söyledi.

SİNEMADA KİMSE İZLEMEZDİ

Dizinin ilk bölümünün izlendiği basın galası sonrası soru-cevap için salonda hazır bulunan ekip soruları yanıtladı. Hamlet’i neden bir sinema filmi olarak çekmediği ve vizyona sokmadığı yönünde gelen sorulara yönetmen Kaan Müjdeci; gelmiyorsunuz da ondan, bir film çektik burnumdan getirdiniz diyerek esprili bir yanıt verdi. Seyirci seyircidir, film filmdir. Ben biraz eski kafalıyım. Hamlet’i de sinemadaki estetik kaygılarımla, geniş kadrajla perdeye çeker gibi çektim. Sadece platform değişti. Sonuçta ne kadar fazla kişiye ulaşabilirsek o kadar iyi diye yanıtladı. İlk defa başkasının parasıyla film çektiğini söyleyen Müjdeci; dijital platformlar özgürlük sağlıyor ama onunda bir sınırı var, hiçbir şey kendisi kadar serbest olamaz, diye ekledi.

SEYİRCİ AHLAKINA SAHİP DEĞİLİZ

Filmin başrol oyuncularından Erdal Beşikçioğlu ise aynı soruya; sinemada olsaydı koltuklar boş kalırdı. Bu işin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Hamlet’i sinemada izleyecek seyirci ahlakına sahip olduğumuzu düşünmüyorum, diye yanıtladı.

NEYE VARACAK BU İŞİN SONU?

Ardından konuşmayı devralan usta oyuncu Cihat Tamer; Neye varacak bu işin sonu? Heratio sormakla haklı. Haklı Marcellus'un cevabı. Aldırmasa da Hamlet. Çürümüş bir şey var Danimarka krallığında diye başlayan Haldun Taner’in 1965 yılında yazdığı ‘Vatan Kurtaran Şaban’ oyununun finalindeki “Çürümüş Bir Şey Var” şansonunu sergiledi. Hamlet bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yine Ferhan Şensoy’un cenazesindeki gibi politik bir konuşma yaptım, dedi. Tamer o gün “Din bağımlısı hükümetlere rağmen tiyatro yapıyoruz” demişti.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU VE HATİCE ASLAN’IN SEVİŞME SAHNESİ

Dizinin ilk iki bölümünün en dikkat çekecek sahnelerinden biri hiç kuşkusuz Erdal Beşikçioğlu ve Hatice Aslan arasındaki sevişme sahnesi olacak. Sinemamızda en çok konuşulacak sahneler arasına gireceğini düşündüğüm bu anlar oyuncuların gerçekçi performansları ile hafızalarda yer edecek gibi görünüyor.

HAMLET’İ TELEVİZYONDA HAYAL EDEMİYORUM

Dizide ilerleyen bölümlerde polis rolünde izleyeceğimiz Serdar Orçin ise Hamlet’i ATV ya da Show Tv gibi bir kanalda hayal edemezsiniz. Gelecek burada… Otosansür daha masabaşında başlıyor. Dijital platformlarda çok daha güçlü ve cesur projeler göreceğimize inanıyorum dedi.

GERÇEK BİR KURTLA OYNADIM

Filmin oyuncularından Şebnem Bozoklu hayatında ilk kez gerçek bir kurtla oynadığını söyledi. Dizideki sahnelerimin çoğunda partnerim kurttu. Gerçek bir kurtla emniyet kemerim takılı bir şekilde fantastik seyahat ettim. Kurtla yatıp, kurtla kalktım. Kaan’ın hayvanlarla çok garip bir iletişimi var, kurdu sete geldiği ilk andan itibaren hiçbirimizin anlamadığı bir yöntemle sakinleştiriyordu, dedi.

16 YIL SONRA ENTERESAN TESADÜF

Filmin bir diğer başrol oyuncusu Hatice Aslan, diziyi izledikten sonra kafasında dönmeye devam etmesinin kendisini daha çok etkilediğini söyledi. Enteresan bir tesadüfün de yaşandığını söyleyen Aslan; Bundan 16 yıl önce Ahmet Rıfat Şungar ile Nuri Bilge Ceylan’ın Üç Maymun’unda ana-oğul oynadıklarını aynı yıl Erdal Beşikçioğlu ile Elit İşcan’ın Reha Erdem’in Hayat Var’ın da baba-kızı oynadılar. Birlikte festivalleri dolaşmıştık, şimdi tekrar hem de bu kez aynı ekipte olmak çok güzel. Ben bu projeye dizi olarak bakmıyorum, çok özlemiştim yeniden bir filmin içinde yer almaktan dolayı çok mutluyum, dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin