Gabriel Garcia Marquez, Cervantes'i geride bıraktı. En çok çevirisi yapılan yazar oldu

Yeni Dünya Çeviri Haritası'nı oluşturmak için veri toplayan Cervantes Enstütüsü'nün açıklamasına göre, yazar Gabriel Garcia Marquez, 21. yüzyılda İspanyolca en çok çevirisi yapılan yazar oldu. Marquez, Cervantes'i geride bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Gabriel Garcia Marquez, Cervantes'i geride bıraktı. En çok çevirisi yapılan yazar oldu

Yüzyıllık Yalnızlık', 'Kırmızı Pazartesi', 'Kolera Günlerinde Aşk' romanlarıyla tanınan Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, İspanyol romancı, şair ve oyun yazarı Miguel de Cervantes'i geride bırakarak 21. yüzyılda eserleri İspanyolca'dan başka dillere en çok çevrilen yazar oldu.

NTV'nin haberine göre, bulgular, İspanyol dili ve kültürünü dünya çapında tanıtan Instituto Cervantes'in yeni Dünya Çeviri Haritası'nı oluşturmak için veri toplamaya başlamasının ardından ortaya çıktı. 483 dilde yazılmış yaklaşık 550 milyon kaynakça kaydını tarayan enstitü, 1950'den günümüze kadar İspanyolcadan Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve İsveççeye çevrilen eserleri inceledi.

2000 ile 2021 arasında İspanyolcadan en çok çevrilen yazarlar listesinde ilk sırayı alan Nobel ödüllü Garcia Marquez'i; Isabel Allende, Jorge Luis Borges, Mario Vargas Llosa, Cervantes, Carlos Ruiz Zafón, Arturo Pérez-Reverte, Luis Sepúlveda, Roberto Bolaño ve Javier Marías takip etti.

TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÇEVRİLEN YAZARI CERVANTES
Tüm zaman dilimindeki sonuçlarda ise ilk sıraya Cervantes yerleşti. Gabriel Garcia Marquez, yazar Allende, Borges, Vargas Llosa, Federico Garcia Lorca, Pablo Neruda, Fuentes, Perez-Reverte ve Ruiz Zafon'un da önünde yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin