Gabon nerede. Gabon'un nüfusu kaç kişi. Gabon'un dini ve para birimi ne. Gabon Cumhurbaşkanı kim?

Gabon'dan darbe haberleri gündemde yer aldı. Böylelikle Gabon'un konumu, nüfusu, dini, dili, para birimi, tarihi, Cumhurbaşkanı gibi detaylar merak edildi. Peki Gabon nerede, nüfusu kaç kişi? Gabon'un dini ve para birimi ne? Gabon Devlet Başkanı kim? İşte Gabon ülkesi hakkında bilinmesi gerekenler. 

Gabon nerede. Gabon'un nüfusu kaç kişi. Gabon'un dini ve para birimi ne. Gabon Cumhurbaşkanı kim?

Gabon'da, uluslararası ajanslara göre bir grup askeri yetkili yönetimi ele geçirdiğini açıkladı.

Ülkenin başkenti olan Librevil'de silah seslerinin yükseldiği açıklandı.

Peki Gabon nerede, nüfusu kaç kişi? Gabon'un dini ve para birimi ne? Gabon Devlet Başkanı kim?

GABON NEREDE?

Gabon veya Gabon Cumhuriyeti Afrika kıtasının orta kısmında yer alan ülkedir. Ülkenin sınır komşuları kuzeyde Kamerun, kuzeybatıda Ekvator Ginesi ile güney ve doğuda ise Kongo Cumhuriyeti'dir. Gabon ülkesinin batı kısmının sınırında ise Gine Körfezi'ni de içine alacak şekilde Atlas Okyanusu bulunuyor. Ekvator çizgisinin üzerinde bulunan Gabon'un başkenti Libreville'dir.

GABON CUMHURBAŞKANI KİM?

Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Başbakanı ise Alain Claude Billie By Nze'dir.

 Gabon nerede. Gabon'un nüfusu kaç kişi. Gabon'un dini ve para birimi ne. Gabon Cumhurbaşkanı kim?

GABON NÜFUSU KAÇ KİŞİ?

Gabon nüfusu 2018 tahminlerine göre 2 milyon 119 bin 275 kişidir.

Gabon, Afrika kıtasında nüfus yoğunluğunun az olduğu ülkelerden biridir. Gabon nüfusunun neredeyse yarısı üç büyük şehirde yaşar. Diğer yarısı ise kalan bölgelere dağılmıştır. Ülkenin iç kesimleri ve kuzey bölgelerinin nüfusu neredeyse yok denilebilecek kadar azdır.

Genç bir nüfusa sahip olan Gabon'da 2018 tahmini verilerine göre yüzde 59,53'ü 0-24 yaş arası bireyler bulunur. Ülkenin yalnızca yüzde 3,91 kadarı 65 yaş ve üzerindedir. Yaşlı nüfusu oldukça azdır. 

GABON DİNİ NE?

Gabon'da nüfusun yüzde 65'i Hristiyan dinine inanır. Burada katolik mezhebine göre inancını yaşayanların oranı yüzde 60 olarak belirtilir. Protestan mezhebine inananların oranı ise yüzde 5'tir. Gabon'da yüzde 5'lik kısım İslam dinine inanır. Geriye kalan kısım ise başta Bwiti olmak üzere Afrika yerel dinlerine inanır. Bununla birlikte hem Hristiyanlık hem de yerel dinlerin gereksinimlerini bir arada yapan kesim de bulunur.

Gabon nerede. Gabon'un nüfusu kaç kişi. Gabon'un dini ve para birimi ne. Gabon Cumhurbaşkanı kim? - Resim : 2Gabon nerede. Gabon'un nüfusu kaç kişi. Gabon'un dini ve para birimi ne. Gabon Cumhurbaşkanı kim? - Resim : 3

GABON DİLİ NE?

Gabon'un resmi dili Fransızcadır. Bunun dışında Gabon genelinde Bantu dillerinin hakimiyeti gözlenebilmektedir. 42 farklı dilin konuşulduğu ülkede eğitim sisteminin dili yalnızca Fransızca'dır, diğer dillerin kullanılması yasaklanmıştır. Nüfusun yüzde 32'si Fang dilini kullanılır. Punu, Mbere, Teke ve Njebi dilleri de yerel olarak kullanılır.

GABON PARA BİRİMİ NE?

Gabon para birimi Orta Afrika CFA frangıdır.

GABON NE ZAMAN BAĞIMSIZ OLDU?

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından diğer Afrika ülkelerindeki gibi Gabon'da da bağımsızlık süreci başladı. 1958'de Fransız Topluluğu içinde özerk bir cumhuriyet statüsü kazanıldı. 17 Ağustos 1960'da ise tam bağımsızlık elde edildi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin