Gabar'da ne kadar petrol üretilecek? TPAO Başkanı Bilgin petrol üretim hedefini duyurdu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin Şırnak'taki Gabar Dağı'nda petrol sahasında incelemelerde bulundu. Bilgin, 25 bin varil olan ham petrol üretimini yıl sonuna kadar 35 bin, 2024 yılı sonuna kadar da 100 bin varile yükseltmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Gabar'da ne kadar petrol üretilecek? TPAO Başkanı Bilgin petrol üretim hedefini duyurdu

TPAO Başkanı ve Genel Müdürü Bilgin Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında inceleme yaptı ve sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bilgin, üretilen petrolün her gün tankerlerle işlenmek üzere rafinerilere taşındığını belirtti.

Yalnızca Gabar Dağı'ndan günlük 25 bin varil ham petrolün üretildiğini, sene sonuna dek bu rakamı 35 bine, 2024 sonuna kadar da 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

BAŞKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Petrol üretimine ilişkin açıklama yapan Bilgin, “Ham petrol depolama sahasının içerisindeyiz. Gabar projesinde üretilmiş olan, bugün itibariyle ürettiğimiz yaklaşık 25 bin varillik ham petrol, tanklarda depolanıyor ve her gün tankerlerle beraber işlenmek üzere rafinerilere taşınıyor. Böylece, ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz, günlük üretimimizi, sadece Gabar projemizden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yıl sonu için hedefimiz ise, günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Gabar'da ne kadar petrol üretilecek? TPAO Başkanı Bilgin petrol üretim hedefini duyurdu

BAKAN ŞİMŞEK'TEN GABAR PETROLÜ AÇIKLAMASI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gabar'daki petrol üretimine ilişkin şu ifadeleri kullandı: Gabar’daki petrol üretimi 2024’te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak. 2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18’ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır.

Gabar'da ne kadar petrol üretilecek? TPAO Başkanı Bilgin petrol üretim hedefini duyurdu - Resim : 2

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin