Fütüristler Derneği'nde yeni dönem

8 Şubat 2020 tarihinde Fütüristler Derneği’nin 9.Olağan Genel Kurulu Deloitte’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Yeni dönem Dr.Mustafa Aykut’un başkanlığında yeniliklerle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Fütüristler Derneği'nde yeni dönem

Fütüristler Derneği’nin yeni logosunun lansmanı gerçekleşti. Tüzükte değişiklikler ve iyileştirmeler yapıldı. Yapılan seçimde yeni yönetim kurulu Dr. Mustafa Aykut, Dr. Şebnem Özdemir, Ali Kamil Uzun, Kamil Kazım Sarı, Birol Güven, Sevinç Boy Erşen, Dr. Saliha Türkmenoğlu Berkan, Doç. Dr. Zümra Atalay, Dr. Tevfik Uyar, Dr. Ayşegül Çoruhlu, Sadık Tavas ve Beren Akdeniz olarak belirlendi. Yönetim Kurulu üyelerinin yarısının kadın fütüristlerden oluşuyor.

TÜRKİYE’NİN İLERİ GELEN VİZYONERLERİ TARAFINDAN KURULDU

2005 Yılında Alphan Manas’ın öncülüğünde Türkiye’nin ileri gelen 10 vizyoneri tarafından kurulan Derneğin kurucuları arasında Faruk Eczacıbaşı, Jan Nahum, Uğur Yüce gibi isimler bulunmaktadır.

Amacı, ‘olumlu gelecek’ için seçenekler bulup tasarlamak, farkındalık yaratmak ve toplumları bu ‘olumlu geleceğe’ yöneltmek olan Fütüristler Derneği,  uzgörüyü öğretilebilir bir disiplin, akademik çalışma ve sürdürülebilir yaşamın her alanını ilgilendiren değerlerin tümü olarak ele almaktadır.

Teknolojinin getirdikleriyle gelecekte değişecek ve dönüşecek yaşantımıza yönelik uzgörü yapma ve kendi geleceğini belirleme yetisi kazanamayan toplumlar, bir daha aradaki mesafeyi kapatamayacak kadar geriye düşecekler. Bu tehlikeyi erken farkettirmek için çalışan Fütüristler Derneği üniversitelerde verdiği ‘Gelecek Bilgisi’ dersleri de dahil olmak üzere, senaryo çalışmaları, seminerler, televizyon programları, konferanslarlar ile geniş kitlelere ulaşmaya çalışıyor.

1 MART GELECEK GÜNÜ DÜNYADA KUTLANIYOR!

Dünya 1 Mart Gelecek gününü 8 yıldır konusunda uzman uluslararası konuşmacıların katıldığı etkinliklerle kutlayan Fütüristler Derneği’nin 2020’deki etkinliği 1 Mart’ta, Haliç Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Konferansın geçen yılki teması ‘2040 yılında “mutlu” olmak’idi. Bu yılın teması ‘2040 yılında "organik" olmak’.

Fütüristler Derneği'nde yeni dönem

Etiketler Birol Güven
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin