Futbolun efsanesi Pele, kariyerinin başladığı stadyumdan son yolculuğuna uğurlandı

29 Kasım'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitiren efsane futbolcu Pele için cenaze töreni düzenlendi. Yıldız isim kariyerine başladığı Brezilya'nın Santos kentinde bulunan Vila Belmiro Stadyumu'nda anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Futbolun efsanesi Pele, kariyerinin başladığı stadyumdan son yolculuğuna uğurlandı

Dünya futbol tarihinin en büyük yıldızlarından Brezilyalı efsane futbolcu Pele, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

29 Kasım'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede kolon kanseri nedeniyle yaşama gözlerini yuman 82 yaşındaki efsane için kariyerine başladığı kulübü Santos'un Urbano Caldeira Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Dünyada milyonlarca kişinin veda mesajları yayınladığı Pele’yi son yolculuğunda da binlerce kişi yalnız bırakmadı. 19 yıl Santos forması giyen, Brezilya ile 3 Dünya Kupası kazanan ve New York Cosmos’da kariyerini noktalayan efsane futbolcu Pele’yi son kez görebilmek için sevenleri stadyuma akın etti.

Stadyumda Pele için hazırlanan özel müze de ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. Stadyum içine ve çevresine bir dizi pankart asılırken; cenaze arabası ise şehrin sokaklarında taşındı.

Futbolun efsanesi Pele, kariyerinin başladığı stadyumdan son yolculuğuna uğurlandı

Yıldız ismin 82 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Brezilya hükümeti, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan etmişti.

"Siyah İnci", "Futbolun Kralı", "Kral Pele" gibi lakaplar takılan efsane futbolcu, bin gol barajını aşan oyunculardan biri oldu.  

Pele, 1363 maçlık kariyerine 1279 gol sığdırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin