Futbolu bırakan Mesut Özil'in servetini İngilizler açıkladı! Görenler gözlerine inanamadı

Geçtiğimiz günlerde aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıklayan Mesut Özil'in serveti dudak uçuklattı.

Google Haberlere Abone ol
Futbolu bırakan Mesut Özil'in servetini İngilizler açıkladı! Görenler gözlerine inanamadı

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan 34 yaşındaki Özil, derinlemesine düşündükten sonra profesyonel futbol kariyerini noktalama kararı aldığını duyurdu.

Yaklaşık 17 yıldır profesyonel futbolcu olma ayrıcalığı yaşadığını belirten Özil, "Bu fırsat için inanılmaz derecede minnettarım. Ancak son haftalarda ve aylarda bazı sakatlıklar yaşayınca, futbolun büyük sahnesinden ayrılma zamanımın geldiği daha da netleşti." ifadelerini kullandı.

AVRUPA BASININDA GENİŞ YER ALDI

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hansi Flick, futbolu bırakma kararı alan Mesut Özil'in "olağanüstü" Alman milli oyuncularından biri olduğunu söyledi.

Flick, Almanya Futbol Federasyonunun (DFB) internet sitesinde yer alan açıklamasında, "En başarılı döneminde dünyanın en iyi futbolcularından biriydi. Neredeyse on yıl boyunca milli takımın şekillenmesine yardımcı oldu. 2014'te Dünya Kupası şampiyonluğunun kazanılmasında da belirleyici bir katkısı oldu." dedi.

Futbolu bırakan Mesut Özil'in servetini İngilizler açıkladı! Görenler gözlerine inanamadı

Kicker dergisi, "34'te bitirdi. Özil kariyerinin sona erdiğini açıkladı" başlığıyla duyurduğu haberinde, Mesut Özil'in kariyerinin en büyük başarısını 2014 yılında Brezilya'da Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanarak kutladığına ve o turnuvadaki yedi maçın tamamında ilk 11'de oynadığına dikkati çekti.

İspanya'nın Marca gazetesi ise, 34 yaşında sahalara veda eden futbolcunun kariyerindeki en iyi dönemini Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal ile Almanya Milli Takımı'nda oynadığı yıllar olduğunu ve bu dönemlerde "dünyadaki tüm futbolseverlere iyi futbol izlettirdiğini" yazdı.

100 MİLYON STERLİN'LİK SERVET

İngiliz The Sun gazetesi Özil'in futbol kariyeri boyunca elde ettiği serveti gündeme getirdi. Toplam serveti 100 milyon sterlini bulan Mesut Özil'in kazandığı ücret dudak uçuklattı. 39 Steps Coffee Haus'un patronu olan Mesut Özil'in daha çok İngiltere'de mekanları bulunsa da 33 yaşındaki süperstarın en yakın zamanda kafelerini İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de de faaliyete geçirmeyi hedeflediği biliniyor.

Mesut Özil futbol için de yatırımlar yapıyor. Yıldız oyuncu, Meksika ekibi Necaxa'nın hissedarlarından. Meksika'nın en üst ligi Clausura'da mücadele eden Necaxa'nın müzesinde tam 10 kupa bulunuyor.

Etiketler mesut özil servet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin