Futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Ballon d'Or'un sahibi Real Madrid'in yıldız ismi Karim Benzema oldu

Futbol tutkunlarının merakla beklediği Ballon d'Or bugün sahibini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Ballon d'Or'un sahibi Real Madrid'in yıldız ismi Karim Benzema oldu

FIFA’nın düzenlediği Avrupa Yılın Futbolcusu Ödülü olarak bilinen organizasyonda bir önceki senenin en iyi futbolcusu seçildi.

Real Madrid ile harikalar yaratan Karim Benzema beklenildiği gibi ödülün sahibi oldu. Ödülün ardından ilk duygularını dile getiren Benzema, ''Hiçbir zaman vazgeçmeden çalıştım. Ballon d'Or benim hayalimdi. Zor zamanlar geçirdim, asla vazgeçmedim. Her zaman daha iyisini yapmaya çalışmaya devam ettim. Şu anda bu yüzden çok daha mutluyum. Florentino Perez benim her zaman yanımda durdu, desteğini gösterdi.'' dedi.

KOPA TROPHY'NİN SAHİBİ GAVİ OLDU

Gecenin ilk ödülü bir Barcelona oyuncusuna gitti. Yılın genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy'nin sahibi Gavi oldu. Ödülü geçen yıl kazanan isim Pedri olmuştu. Ödül için finale kalan isimler; Bellingham, Gavi, Mendes, Musiala ve Camavinga olurken kazanan Gavi oldu.

SOCRATES ÖDÜLÜ'NÜN İLK SAHİBİ MANE

Ballon d'Or'a yeni eklenen ve bu sene ilk kez toplumsal görevler, sosyal sorumluluk katkıları üzerinden takdim edilen Socrates Ödülü'nün ilk sahibi Sadio Mane oldu. Ödül, Brezilyalı efsane futbolcu Socrates'in kardeşi Rai tarafından Mane'ye verildi. Mane; yaptığı açıklamada; "Burada olmaktan çok mutluyum. Halkımın daha iyi hale gelmesi için elimden geleni yapmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

YILIN EN İYİ GOLCÜSÜ ROBERT LEWANDOWSKİ, EN İYİ KALECİSİ COURTOİS

Yılın en iyi golcüsüne verilen Gerd Müller Trophy'nin sahibi Robert Lewandowski oldu. Yılın kalecisine verilen Yachine Trophy, Real Madrid'in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois'nın oldu. Ödülü kendisine kanser tedavisi nedeniyle sahalardan uzak kalan Sebastian Haller takdim etti.

İşte Yılın Futbolcusu oylamasında oluşan sıralama:

1 - Karim Benzema

2 - Sadio Mane

3 - Kevin de Bruyne

4 - Robert Lewandowski

5 - Mohamed Salah

6 - Kylian Mbappe

7 - Thibaut Courtois

8 - Vinicus Junior

9 - Luka Modric

10 - Erling Haaland

11 - Heung-Min Son

12 - Riyad Mahrez

13 - Sebastian Haller

14 - Fabinho, Rafael Leao

16 - Virgil van Dijk

17 - Dusan Vlahovic, Luis Diaz, Casemiro

20 - Cristiano Ronaldo

21 - Harry Kane

22 - Trent Alexander-Arnold, Phil Foden, Bernardo Silva

25 - Darwin Nunez, Joao Cancelo, Antonio Rüdiger, Christopher Nkunku, Joshua Kimmich, Mike Maignan

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin