Furkan Korkmaz: Kimse gelip benim suratıma o tarz konuşamaz, konuştuğunda da her türlü cevabını alır

A Milli Basketbol Takımı'nın 2022 Avrupa Şampiyonası'nda Gürcistan ile oynadığı maçta saldırıya uğrayan milli oyuncu Furkan Korkmaz, yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Furkan Korkmaz: Kimse gelip benim suratıma o tarz konuşamaz, konuştuğunda da her türlü cevabını alır

Furkan Korkmaz, Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu maçlarının oynandığı Tiflis Arena'da gerçekleştirdikleri antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

A Milli Takım'ın 88-83 kaybettiği maçta saha içinde yaşadıkları gerginlik nedeniyle Gürcü oyuncu Duda Sanadze ile diskalifiye edilen Furkan Korkmaz, soyunma odası koridorunda uğradığı saldırıyı anlattı.

Maç içinde Sanadze ile ufak bir sürtüşme yaşadıklarını, sonrasında olayın büyüdüğünü aktaran Furkan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Orası sizin gördüğünüz. Daha sonra tüneldeki ayrı bir olay. Ben orayı ikinci bir sayfa gibi anlatacağım. Tünelde kondisyonerimiz Eren Hangün hocam ve diyetisyenimizle beraber giderken, hiçbir şekilde güvenlik görevlisi yoktu. Soyunma odası tarafına geçmeye başlar başlamaz onların oynamayan iki oyuncusu, benim sahada sürtüştüğüm oyuncu ve onların iki güvenlik görevlisi, bizim tarafa doğru koşmaya başladılar. Onlar saldırınca biz de kendimizi savunmaya çalıştık. Aslında içerideki olay tamamen bundan ibaret. Onların üzerimize koşarak bize saldırması, bizim de buna karşılık vermemiz. Eren hocam bu olayın böyle olacağını hissetmiş, sağ olsun o da yanımdaydı. Beraber orada dik bir şekilde ayakta durduk. Eren hocama buradan teşekkür ediyorum. O olmazsa, 3 oyuncu ve 2 güvenlikle beraber olay uzayacak, çok daha ciddi şeyler olacaktı. Şu an bile yaşananlar kabul edilemez. Saha içinde agresiflikler oluyor. Bunları bir şekilde tolere ediyoruz ama kimse de gelip benim suratıma o tarz konuşamaz. Konuştuğunda da her türlü cevabını alır. Bunu da herkes bilsin. Ayrıca bu güvenlik açığı değil, bazı şeylere göz yummak."

Furkan Korkmaz, kendilerine saygısızlık yapıldığını dile getirerek, "Buna da ben başta olmak üzere tepki gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu kesinlikle kabul edilemez. Ne burada ne de dünyanın başka bir yerinde. Bize bu tarz sataşanların, cevabını alacağının sözünü verebilirim. Savunmamızı yazdık. Bundan sonra karar FIBA'da. Umarım adil ve güzel bir karar olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin