Fuat Oktay'dan çarpıcı Sinan Oğan açıklaması: 86 milyondan oy istiyoruz biz, pazarlık yapmayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Oktay, Sinan Oğan ile görüşme gerçekleşeceğine dair sinyal verirken görüşmenin ne yönde olacağını da açıkladı. Muhalefeti ve seçim gecesini değerlendiren Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fuat Oktay'dan çarpıcı Sinan Oğan açıklaması: 86 milyondan oy istiyoruz biz, pazarlık yapmayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Oktay, Sinan Oğan'a teklif gidip gitmeyeceğine ilişkin yaptığı açıklamada yalnızca ilke bazında bir örüşme gerçekleştirileceğini, pazarlık gibi durumların söz konusu olmadığını söyledi. Oktay'ın açıklaması şu şekilde;

SİNAN OĞAN'A TEKLİF

"Sinan Oğan Bey'i tebrik ediyorum. Sayın İnce'ye geçmiş olsun taleplerimi iletmek isterim. Şimdi ikinci tur. Dolayısıyla ilkeler bazında hareket eden ittifakız. Hiç kimseyle pazarlık boyutunda hareket etmeyiz. 86 milyondan oy istiyoruz biz. Sinan Bey'le görüşme ilke bazında olur, pazarlık çerçevesinde olmaz."

Oktay'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"MUHALEFET TERÖRLE KUCAK KUCAĞA"

Muhalefetin söylemleri üzerinden gittiğimizde sonuca gitme şansımız yok. Muhalefet önceden mevsimlik hareket ediyor şimdi neredeyse gecelik hareket ediyor. Kimi zaman terörle kol kola giriyor, kimi zaman kucak kucağa giriyor. Ertesi gün masaya yumruk vuruyor. Bakıyorsunuz elinde kâğıt bir şeyler okumaya çalışıyor."

"İLK TURDA BİTİREBİLECEĞİMİZİ BEKLİYORDUK"

Farkın kapanacağını biliyorduk. Çok yakınen takip etti. Cumhurbaşkanımız İstanbul'dan takip ettik. Aynı zamanda da bizim güçlü çalışmalarımız da var. Matematiksel modellemelerimiz de var. Veri girişiyle birlikte neler olabileceğini, 50'nin üzerine kapatibiliriz diye ümit ediyorduk. Kendimizi motive etmiştik. İlk turda bu işin bitebileceğini bekliyorduk. Son haftalarda her fırsatta açıklıyorduk."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin