Fuat Avni'ye karşı özel önlem!

Twitter'da operasyonları önceden haber veren Fuat Avni'nin 'usulsüz dinleme' operasyonuyla ilgili bilgi sızdırmaması için özel bir önlem alındı.

Google Haberlere Abone ol
Fuat Avni'ye karşı özel önlem!

Gazeteci, siyasetçi, iş dünyası ve bürokratlardan oluşan 48 kişiyi terör ve suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle, sahte isimlerle ‘usulsüz’ dinledikleri iddia edilen 25 üst düzey emniyet müdürü gözaltına alındı. 7 polis aranıyor, şüphelilerden 2’si tutuklu. Bu arada Twitter’da Fuat Avni adlı hesaptan sızdırılması nedeniyle, operasyondan bilgi sızmaması için özel çaba gösterildiği ortaya çıktı. Emniyetle savcılık arasında evrak, özel kuryeyle taşındı.



Usulsüz dinlemelerle ilgili Adalet Bakanlığı müfettişleri, Ankara 11 ve 12’nci Ağır Ceza mahkemelerinin kararlarını incelemeye aldı. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan, geçen yıl başlatılan telekulak soruşturmasında, 2007-2011 yılları arasında 48 kişinin sahte isimler üzerinden suç uydurularak dinlendiğini tespit etti. Başmüfettiş Karakan, usulsüz dinleme yaptığını iddia ettiği 34 emniyet görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin