Fuat Avni'den gazetecilere destek

Twitter fenomeni, gazeteciler hakkında paylaşımlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fuat Avni'den gazetecilere destek

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili haberleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan iki davada ve bir soruşturma için önceki gün ifade verdi.



İstanbul Şehir Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevinden "Siyasete din, Atatürk, bayrak alet edildi ama bir kızın hayatının alet etmesine ilk defa şahit olduk. Utandık yerin dibine geçtik" tweet'i nedeniyle atılan Turgay Oğur da dün cami çıkışı göz altına alınmak istendi.



Olayın ardından Oğur, Twitter hesabına "Kibri kaf dağı kadar bu iktidarı öyle böyle destekledim. Maymun gibi kafese kapatıp gezdirseler şikayet etme hakkım yok. Vebalim büyük" yazmıştı.



Hükümet karşıtı paylaşımlarda bulunan ve operasyonları önceden haber veren Fuat Avni dün akşam, iki isim destek mesajları verdi.



Fuat Avni şunları yazdı: 



"Yezid'e hakaret bahanesiyle ifadeye çağrılan Can Dündar'a ve gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi mensuplarına geçmiş olsun."



"Aslında kendine değil, ülkenin haline ağlayan gazeteciler ve fikir adamları olduğu sürece ümitsizliğe gerek yok @turgayogur."



Fuat Avni ayrıca, hükümete yakın gazeteler ve İş Bankası ile ilgili de şu iddialarda bulundu:



1. Zift Medyası'nın İş Bankası ile ilgili kullandığı HORTUMLAMA ifadesi gelişi güzel kullanılmadı.



2. İş Bankası'nın CHP üzerinden hortumlandığını ifade ederek CHP'nin mal varlıklarına el koymayı planlıyorlar.



3. Plana göre sonraki adım Anayasa Mahkemesi'ne başvurup CHP'yi kapattırmak.



4. Yezid'in avenelerine 'Vesayetin son kalesini yıkacağız' diyerek hazırlattığı kumpas planını deşifre etmem planlarını alt üst ediyor.



5. Zift Medyası'nın Mutalip Ünal'dan aldığı bilgilerle haftalar boyu yapmayı planladıkları İş Bankası'nı karalama haberleri ellerinde kalacak



6. İş Bankası ile ilgili yazdıklarım, ekonomik dengeleri ve önemli bir iktisadi kuruluşumuzu korumaya yöneliktir.



7. Bir grup hala İş Bankası Mensupları Munzam Vakfı'nın 50 bin yararlanıcısı ve Sandık'taki yönetici konusunu çalışıyor.



8. Ekonomik krize sebep olacak adımlar atmaktan çekinmeyen Yezid, sokağa dökülecek halka karşı da İç Güvenlik Yasası'yla tedbirini aldı.



9. Gözünü kin bürümüş ve kendini dünya lideri gören dengesiz ruh haletiyle Yezid, ülkeyi uçuruma sürüklüyor.



Operasyon kurgularken Fuat Avni duymasın diye çırpınan zavallılar, madem duymamı istemiyorsunuz o zaman operasyon yapmayın.



Fuat Avni yazıyor da ne oluyor diye ümitsizliğe düşenler, sabredin günü geldiğinde önceden yazmam kurulan kumpasların en büyük delili olacak



Can Dündar adliyede: Yargılanmak mesleğin fıtratı haline geldi 



'Utandık' tweet'iyle işinden olmuştu! 'Cuma' tweet'iyle gözaltına alınmak istendi! 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin