Fuat Avni 'yılın kişisi' seçildi!

Today's Zaman editörleri 2014'ün önemli olaylarını derledi.

Google Haberlere Abone ol
Fuat Avni 'yılın kişisi' seçildi!

İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesi, geleneksel 'yılın kişisi' ve 'yılın olayı' seçimini bugün yayınlanan nüshasıyla duyurdu. Ünlü Twitter fenomeni Fuat Avni'yi 'yılın adamı' olarak belirleyen Today’s Zaman editörleri, 'yılın olayı' olarak ise 14 Aralık'ta yapılan operasyonu seçti.



Fuat Avni geçen sene yapılan 17-25 Aralık operasyonunun ardından yazdığı ve büyük kısmı doğru çıkan tweetleriyle 2014 yılında ülkenin gündemine oturmuştu. İstihbarat birimleri, paylaştığı bilgiler nedeniyle hakkında dava açılan Twitter hesabını kimin kullandığını bütün uğraşlara rağmen hâlâ bulamadı.



FUAT AVNİ: BU BİR ŞAKA MI? 



Kendisinin 'yılın kişisi' seçildiğini, gazetedeki haberden önce Twitter üzerinden "direkt mesaj" (DM) ile öğrenen Fuat Avni’nin Today's Zaman editörlerine tepkisi ise ilginç olmuş. Fuat Avni, editörlere cevabi mesajında, "Yılın adamı mı? Bu bir şaka mı?" ifadesini kulllanmış. 



Fuat Avni’nin operasyonlarla ilgili önceden paylaştığı bilgilerin doğruluğunun ortaya çıkması, ününün tüm dünyaya yayılmasını sağladı. 1 milyondan fazla kişi tarafından takip edilen ilk hesabı, yapılan resmi şikâyetler üzerine Twitter tarafından askıya alınan Fuat Avni’nin yeni hesabı @fuatavnifuat’ın yaklaşık 750 binden fazla takipçisi bulunuyor. Mesajlarının çoğunu Türkçe paylaşan Twitter kullanıcısının @FuatAvniEng adlı İngilizce hesabı da bulunuyor.



LÜTFEN OKURLARINIZA SÖYLEYİN....



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen medya organları, hesabın bürokraside görev yapan bir 'konsorsiyum' tarafından takım çalışması halinde ortaya konduğunu iddia ediyor. Geçen hafta yayınlanan bir haberde de Fuat Avni’nin kim olduğunun belirlendiği, hesabı açan ile kullanan kişilerin farklı kimlikler oldukları iddia edildi. Fuat Avni ise Twitter'da bu iddialara gülüp geçtiğini yazdı.



Fuat Avni, bu tür iddiaları Today's Zaman editörlerine gönderdiği doğrudan mesajda da yalanladı. Fuat Avni, "kendisinin ‘cin’ olduğuna, aynı anda birkaç yerde birden bulunabildiğine" dair soruya şöyle cevap verdi. "Okurlarınıza lütfen söyleyin; ben bir Cin değilim." Avni, mesajının sonuna 'gülen yüz' işareti koydu. Ünlü Twitter fenomeni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uludere'de bombalama emri verdiği iddiasını da yineledi.



Yaptığı paylaşımların çoğunlukla doğru çıkması, Fuat Avni’yi dünya medyasında da popüler hale getirmişti. Örneğin BBC, Fuat Avni’nin paylaşımlarından yola çıkarak özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunu haberleştirirken, Foreign Policy dergisi de kendisi hakkında bir haber yayınladı.



YILIN OLAYI: 14 ARALIK OPERASYONU



Today’s Zaman, '2014’ün olayı' olarak ise Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı 14 Aralık operasyonunu seçti.



Soma ve Ermenek maden faciaları, 17 Aralık operasyonunu yapan polislere operasyon, halkın ilk kez doğrudan cumhurbaşkanını seçmesi ve sosyal medya yasakları gibi önemli olayları da unutmadı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin