Fuat Avni ekibi tamamen deşifre oldu!

FETÖ’nün gizemli trol ekibi tek tek deşifre edildi...

Google Haberlere Abone ol
Fuat Avni ekibi tamamen deşifre oldu!

Bakırköy Başsavcıvekiliğine getirilen Okan Özsoy'un tamamladığı dosyada Fuat Avni trol çetesi belgeleriyle anlatıldı. İstihbarat paylaşımı kapsamında FBI hesabı yöneten kişinin ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini verdi. Hesabı ilk kuran ve bir süre yöneten Sait Sefa'dan sonra görevi üstlendiği anlaşıldı.



KRİPTO İSTİHBARATÇILAR KAÇIRDI



Terör örgütünün trolü Aydoğan Vatandaş'ın deşifre olduğu anlaşılınca kripto FETÖ istihbaratçıları tarafından teknik takipten kurtarılıp iki ayrı uçak bileti ile polis yanıltılarak gece yarısı Almanya üzerinden yurt dışına kaçırıldığı anlaşıldı. Dosyaya göre Uslu ile Koçyiğit gibi birçok isim trol hesaba bilgi ve istihbarat sağlıyor.



Terör örgütü FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi Fuat Avni mahlaslı kullanıcısının, ABD'de de yaşayan Today's Zaman yazarı Aydoğan Vatandaş olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe sürecinden sonra propaganda ve devlet kurumlarındaki özel bilgileri paylaşma amacıyla açtığı "fuat avni" hesabını yöneten kişinin Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini ise bizzat ABD Federal Soruşturma Servisi (FBI) verdi. Fuat Avni'nin deşifre olması ve FETÖ tarafından Türkiye'den nasıl kaçırıldığı ise adeta filmlere konu olacak cinsten...



2015 yılında, Türkiye ile ABD arasında yapılan istihbarat paylaşımında, FBI bazı teröristlere dair bilgi isterken karşılığında FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi Fuat Avni hesabını kimin yönettiğine dair tüm teknik bilgileri paylaşmak zorunda kaldı. FBI ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yetkilileri arasındaki de, "fuat avni" hesabının ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı belirlendi.



.Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin