Fuat Avni 6 gün önce yazmıştı! Erdoğan'ın yeni başdanışmanı belli oldu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine hangi isim atandı?

Google Haberlere Abone ol
Fuat Avni 6 gün önce yazmıştı! Erdoğan'ın yeni başdanışmanı belli oldu

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atandı. 



Saraçoğlu'nun yeni görevini doğruladığı bildirildi.



Erdoğan'ın başdanışmanlığı görevine ayrıca, geçtiğimiz günlerde gazeteci Cemil Ertem atanmıştı.



Twitter fenomeni Fuat Avni, 6 gün önce, Saraçoğlu'nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandığını aşağıdaki tweet'leriyle duyurmuştu:



Fuat Avni 6 gün önce yazmıştı! Erdoğan'ın yeni başdanışmanı belli oldu



İbrahim Adnan Saraçoğlu kimdir?



1949 yılında Safranbolu’da doğdu.



Kimya eğitimi aldıktan sonra 1982’de Avusturya Graz Teknik Üniversitesi’nde kimya dalında doktorasını yapıp daha sonra aynı üniversitede biyoteknoloji-mikrobiyoloji kürsüsünde asistan oldu.



Karl Franzes Üniversitesinde 1987-1994 ve 1995-1999 yılları arasında da Viyana Teknik Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Saraçoğlu’ nun uluslararası yayınlanmış makale ve patentleri bulunuyor.



Aynı zamanda 1987-1993 yılları arasında AVL Araştırma Merkezinde Metabolit Sensörler konusunda araştırmacı ve yönetici olarak görev yaptı.



Türkiye’ de LAB’ lı deterjanlara geçişin öncülüğünü yaptı. Mart/2010 yılında Ankara’ da dünyanın 3. büyük Tohum Gen Bankasının açılmasına ve yine aynı yıl Haziran/2010 da Türkiye’ nin ilk Resmi Tıbbi Bitkiler Araştırma Laboratuvarının açılmasında etkin görev aldı.



Bitkilerin insan sağlığı üzerindeki çalışma ve araştırmalarını 40 yılı aşkın bir zamandır aralıksız sürdüren Prof. Saraçoğlu halen, İleri Bitki Kimyası konularında Marmara Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim dalında ve İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Gıda Güvenliği Bölümlerinde Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde dersler veriyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin