'FSRU’ya Hayır' demek için Sazlıdere’de buluştular

Saros Körfezi’nde, Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasındaki sahilde BOTAŞ tarafından yapılması planlanan FSRU Terminali ve Kara Bağlantı Hattı Projesi (Likit Doğalgaz Taşıma ve Yükleme Limanı)’nin bölge halkının istememesi üzerine harekete geçen Doğa İçin Sanat Grubu, 1 gününü Saros’ta geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
'FSRU’ya Hayır' demek için Sazlıdere’de buluştular

Saros için farkındalık yaratmak amacıyla 25 Temmuz 2020 Cumartesi günü bölgeye gelen Doğa İçin Sanat Grubu ve Kazdağları İstanbul Dayanışması (KİD) Grubu’nu Keşan Kent Konseyi karşıladı.

'FSRU’ya Hayır' demek için Sazlıdere’de buluştular

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, burada yaptığı konuşmada, “Daha yaşanılası bir doğa, bir çevre, bir hayat bırakmak için yollara düşmüş, Saros’un bu cennet köşesine 'FSRU yapılmasın' diye bize destek vermek adına burada olan, bir araya gelen dostlarımız, hoş geldiniz” dedi.

'FSRU’ya Hayır' demek için Sazlıdere’de buluştular - Resim : 2

Profesyonel ve amatör, ressam ve sanatçıların da aralarında olduğu, yaklaşık 20 kişilik ekip ve beraberinde gelen 30 kişi ile toplam 50 kişilik bir grup, Sazlıdere’de proje alanını resmedecek ve alanın fotoğraflarını çekecek. Saros için çekilen fotoğraflar ve resimler önümüzdeki günlerde sergilenecek.

'FSRU’ya Hayır' demek için Sazlıdere’de buluştular - Resim : 3

İkili grup daha sonra Kaz Dağları için geçtiğimiz yıl başlatılan mücadelenin birinci yılına girmesi sebebiyle rotasını Çanakkale’ye çevirecek.

Saros Sazlıdere- Gökçetepe arasına BOTAŞ tadafından yapılmak istenen FSRU Limanı ve 17 km'lik kara boru hattı ÇED olumlu raporun yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli dava, 27 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00'de Edirne İdare Mahkemesine açılacak.

Etiketler saros
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin