Freedom House'un Türkiye basın özgürlüğü raporuyla ilgili skandal iddia!

Türkiye’yi medya alanında 'özgür değil' kategorisine alan ABD destekli Freedom House’un Türkiye raporunu hazırlayış şekli şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
Freedom House'un Türkiye basın özgürlüğü raporuyla ilgili skandal iddia!

Türkiye’yi medya alanında 'özgür değil' kategorisine alan ABD destekli Freedom House’un Türkiye raporunu hazırlayış şekli şaşkınlık yarattı. Kritik karar sadece 'Türkiye’yi iyi bilen bir gazetecinin' sunduğu rapora dayanarak alındı.



Sloganı 'dünyaya özgürlüğü yaymak' olan ABD merkezli “sivil toplum kuruluşu” Freedom House’un, medya özgürlükleri konusunda Türkiye’yi 'kısmi özgür' kategorisinden 'özgür değil' kategorisine alırken izlediği yol, kurumun 'iyi niyetini' bir kez daha tartışmaya açtı. Freedom House’un 2013 yılı raporunun medya özgürlükleri bölümü direktörü Dr. Karin Deutsch Karlekar, posta212.com adlı haber sitesinde İlhan Tanır’a verdiği röportajda skandal kararın nasıl bir süreçten geçerek alındığını anlatırken neredeyse tek bir gazetecinin hazırladığı rapor üzerinden Türkiye’nin 'kara listeye' dahil edildiği anlaşıldı. 



SORULARI HALKA SORMUYORLAR 



"Bizde her ülkeye uyguladığımız aynı soru setleri bulunuyor. Toplamda 23 sorudan oluşuyor” diyen Karin Deutsch Karlekar, bu soruları kime sordukları şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:  “Bizim analistlerimiz var. Bunlar ülkeleri puanlandırmadan mesuller. Sonra geniş çaplı değerlendirme toplantılarımızda her ülkeye ait puanları tartışıyoruz. Analistler neden bu puanların olması gerektiğini savunuyor."



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin