Fransız sanatçılar Türkü söyleyecek

9 Şubat’taki etkinlikte sanatseverleri ilginç bir gece bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Fransız sanatçılar Türkü söyleyecek

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin 9 Şubat’taki etkinliğinde sanatseverleri ilginç bir gece bekliyor. “Karşıyaka Buluşması” içeriğiyle Senem Diyici, Trio Lyrisme konserinde sahne alacak Fransız sanatçılar türkü söyleyecek.



Geleneksel ile klasik eserler arasında farklı bir müzikal atmosfer oluşturacak olan etkinlik, 09 Şubat 2013 Cumartesi saat 20.00’de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.



Solist olarak Senem Diyici, kemanda Yovan Girard, viyolonselde Anais Pin’den oluşan grup, 20. yüzyıl başlarındaki klasik ve mistik müziğin örnekleri ile birlikte popüler müziğin örneklerini de Senem Diyici’ye ait mistik kompozisyon çalışmaları ve Klasik Batı Müziği, Romantizm, Barok tınılarla yorumlayacak.



Etkinlik, “Güvercin”, “Mavilim”, “Sarı Gelin”, “Bana Seni Gerek Seni” şarkılarının seslendirilmesi ile başlayacak. Kısa bir aranın ardından, “İğdirim Al Yazması”, “Arzu Gızım”, “Ayrılık” şarkılarının seslendirildiği ikinci bölümle sürecek.



Eğitimine Türkiye’de Klasik Türk Müziği ile başlayan, gücünü Anadolu’nun zengin halk müziği kültüründen alan Senem Diyici, aynı zamanda grubun Kompozitörü Alaing Blasing ile evli ve yıllardır Fransa’da yaşıyor. Bugüne kadar 1500’ü aşkın konser gerçekleştiren Diyici, müzik yolculuğunu, Fransa, Belçika ve Türkiye’deki akademilerde öğrenci ve öğretim görevlilerine “Ses Teknikleri” üzerine eğitim vererek, “Ses ve Nefes Teknikleri” üzerine kendi yöntemleriyle geliştirmiş olduğu atölye ve eğitim çalışmalarıyla, yöresel otantik köy festivallerine ve “Evlere Konser” projesiyle sürdürüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin